Prodajom slika pomažu djeci oboljeloj od karcinoma

Objavljeno: 6. 6. 2015 u 13:58h

Postavka “Umjetnost za humanost” otvorena je u Banskom dvoru Kulturnom centru u Banjaluci, a već prve večeri prodata je slika vrijedna 500 i rezervisano pet umjetnina koje koštaju oko 1.500 KM.

Izložba je otvorena u četvrtak uveče, a posjetioci imaju priliku da biraju između pedesetak djela renomiranih umjetnika po cijenama od 100 do 500 KM i time direktno pomognu u prikupljanju novca za mališane oboljele od malignih bolesti. Akciju je organizovalo Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra RS”, a predsjednik Udruženja Rada Vještica na otvaranju je zahvalila za podršku umjetnicima koji su donirali slike, prijateljima i sponzorima.

“Ovakve manifestacije promovišu humanost i skreću pažnju na probleme sa kojima se susreću oboljela djeca – poručila je Vještica i podsjetila da će prikupljeni novac biti uplaćen mališanima koji se liječe na Odjeljenju hematoonkologije u Univerzitetskoj bolnici” Klinički centar Banjaluka.

Postavka će biti otvorena do kraja juna, a među umjetnicima koji su donirali slike je i kustos u Muzeju RS Đurđica Bjelošević koja je istakla da se izložena djela mogu svrstati u široku lepezu motiva, kolorita i dimenzija.

Humanitarnu akciju su, osim Banskog dvora i Muzeja RS, podržali i kompanija “m:tel”, Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Gradska uprava Banjaluka.

“Podrška izložbi je naš mali doprinos boljim uslovima, životu i liječenju djece oboljele od maligniteta” istakla je portparol “m:tela” Milica Stojaković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/prodajom-slika-pomazu-djeci-oboljeloj-od-karcinoma/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])