Banjaluka: Nova stajališta za taksiste

Objavljeno: 2. 6. 2015 u 16:50h

Nova taksi stajališta biće obezbijeđena na zemljištu čiji je vlasnik grad, u blizini ulazne rampe na autobuski terminal Nove autobuske stanice.

Rekao je to načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković i dodao da postojeći taksi parking na stanici, koje je u vlasništvu preduzeća “Neobas”, ne može služiti za te namjene bez saglasnosti grada.

“Inspekcijska služba je zabranila da bilo koja taksi služba koristi ta mjesta jer je utvrđeno da nemaju dozvolu za te aktivnosti. Prostor koje ćemo urediti kao taksi stajalište biće dostupan svima i to je usaglašeno sa svim taksi prevoznicima”, rekao je Novaković.

Podsjetio je da nedavni protesti taksista nisu bili zbog  problema sa gradom.

“U pitanju su neslaganja u međusobnim odnosima, te sa preduzećem “Neobas”, koje je vlasnik prostora zbog kojeg je nastao spor. Preduzeli smo mjere kako bismo obezbijedili prevoz putnika koji dolaze na autobusku stanicu, jer je to naša obaveza”, rekao je Novaković.

Objasnio  je da je planirano obezbjeđivanje šest parking mjesta za taksiste.

“Uskoro će ih moći koristiti jer su u pitanju minimalni radovi. Potrebno je samo označiti prostor koji će koristiti prevoznici”, dodao je Novaković.

Dodao je da vlasnik autobuske stanice sa svojim privatnim vlasništvom može raditi šta hoće, ali da ga ne može koristiti u pomenute namjene.

“Oni mogu pokrenuti proceduru za registraciju i onda ga mogu koristi kao taksi stajalište. U slučaju da dobiju potrebnu dozvolu, ono mora biti dostupno svima”, dodao je Novaković.

Predsjednik Udruženja “Banjalučki taksi” Dragan Purišić rekao je da su zadovoljni odlukom gradskih vlasti.

“Stajalište će moći da koriste svi taksisti, a putnik ima pravo da izbere koju vrstu prevoza će koristiti”, dodao je Purišić.

Samostalni taksisti iz svih gradskih udruženja 13. maja su na četiri časa obustavili rad. Svoje nezadovoljstvo zbog izbacivanja 16 taksista sa dolaznog perona na stanici iskazalo je 230 vozila protestnom vožnjom od centra grada do Nove autobuske stanice.

Konkurs

Taksisti koji su nedavno protestovali tražili su rješenje problema nastalih zbog uslova konkursa za izdavanje taksi parkinga na Novoj autobuskoj stanici. Preduzeće “Neobas” je početkom aprila raspisalo konkurs za izdavanje taksi parkinga na dolaznim peronima na Novoj autobuskoj stanici, na kojem je prošlo preduzeće “Patrol taksi”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-nova-stajalista-za-taksiste/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])