Inspektor priznao da je uzeo mito

Objavljeno: 30. 5. 2015 u 13:53h

Republički tržišni inspektor Marjana Vučković iz Banjaluke, optužena za primanje 500 KM mita, priznala je krivicu u banjalučkom Okružnom sudu. Sudija Vesna Stanković-Ćosović prihvatila je priznanje i izricanje presude zakazala za 1. jun.

Specijalni tužilac Slobodan Ćelić u završnoj riječi je od suda zatražio da Vučkovićevoj bude izrečena oštrija kazna.

“Sud treba da joj izrekne kaznu veću od godine zatvora i novčanu kaznu veću od 30.000 maraka. Ona je iskazala upornost u činjenju krivičnog djela, a osim toga tužilaštvo je dovela u zabludu, jer je prvo zaključila sporazum o priznanju krivice pa nas zamolila da ga izmijenimo i na kraju od njega odustala” kazao je Ćelić.

Podsjetio je da je sporazumom bilo predviđeno da joj sud izrekne godinu zatvora i 30.000 maraka novčane kazne, a na njenu molbu sporazum je izmijenjen tako da joj je smanjena zatvorska kazna na osam mjeseci, a novčana povećana na 50.000 maraka.

Vučkovićeva je zamolila sud za milost i zatražila da joj ne bude izrečeno više od pola godine zatvora.

“Nisam nikada osuđivana, a način hapšenja je bio stresan i nepravilan. Neko od uniformisanih istražilaca mi je držao pištolj na glavi i leđima. Od tada idem psihijatru. Imam bolesnu majku o kojoj se sama brinem. Novac jesam uzela, ali mi je stranka rekla da mi to daje “od srca” – kazala je Vučkovićeva.

Vučkovićevu optužnica tereti da je tokom inspekcijske kontrole od 17. februara do 24. marta od vlasnika prodavnice “Siti Pak Todor” u Banjaluci zatražila određen novčani iznos da bi sačinila uredan zapisnik o kontroli. Nakon što vlasnik nije pristao, ona je sačinila zapisnik o nepravilnostima i izdala prekršajni nalog od 800 KM. Poslije je zatražila i primila mito od 500 maraka, a zauzvrat obećala da će na sudu pobiti svoj prekršajni nalog.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/inspektor-priznao-da-je-uzeo-mito/||claudebot