Sedmoro mladih povrijeđeno u dvije saobraćajne nesreće

Objavljeno: 29. 5. 2015 u 19:59h

 

Sedmoro mladih provrijeđeni, od kojih troje teže, vekika materijalna šteta na četiri automobila i to sve u samo dvije saobraćajna nesreće. Bilans je to burne prethodne noći na ulicama u centru i okolini Banjaluke.

U stravičnoj nesreći na raskrsnici između Narodnog pozorišta i Parlamenta Srpske povrijeđena su tri mladića iz Banjaluke. Do sudara je došlo kada je vozač velikom brzinom prošao na crveno svjetlo na semaforu. Škripanje guma, a zatim gromoglasan udar čuli su i portiri u Skupštini. Dokaz pokušaja kočenja u poslednjem momentu prije udara su tragovi guma na trotoaru.

O silini sudara marke automobila BMW i Audi, koji se dogodio jutros oko 5 časova, najbolje svjedoči iščupana bandera ulične rasvjete.

Povrijeđeni mladići vozilom službe hitne pomoći prevezeni su u Klinički centar. Dvadesettrogodišnji vozač BMW-a, inicijala S.S. tokom dana pušten je kući. Dvadesetjednogodišnji suvozač u Pasatu je na Odjeljenju intezivne njege zbog teških kontuzija glave i tijela. Ozbiljne povrede ima i vozač Pasata.

“Pacijent P.D. (1990) godište zbrinut je Klinici za neurohirurgiju, pacijent je zadobio povrede glave i njegovo zdravstevno stanje je za sada stabilno”, kaže Nataša Štrkić, portparol Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka.

Samo pola sata kasnije, dogodila se još jedna saobraćajka u kojoj je učestvovalo čak četvoro mladih. Na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor sudarili su se 19-godišnjak za volanom Reno Megana i 36-godišnji vozač Fiat Punta. Od siline udarca, kojem je kumovala velika brzina povrijeđeni su i saputnici u oba vozila. Najozbiljnije povrede ima vozač Punta koji je na intenzivnoj njezi.

Zbog neiskusnih mladih vozača, hitna pomoć i policija noćas su imali pune ruke posla. Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka naredio je da se utvrde okolnosti, ali i ko je odgovoran za ove nesreće. Narednih dana trebalo bi da bude poznato da li je osim brzine, udesima koji su ih zamalo koštali života, kumovao i alkohol.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/sedmoro-mladih-povrijedeno-u-dvije-saobracajne-nesrece/||claudebot