Prebrza vožnja na autoputu Banjaluka – Gradiška

Objavljeno: 29. 5. 2015 u 16:46h

Oko 60 odsto vozača prekorači brzinu tokom kretanja vozilom na autoputu Banjaluka – Gradiška, podaci su preduzeća “Autoputevi RS”.

Zato je danas na sastanku predstavnika Ministarstva saobraćaja i veza, MUP-a Republike Srpske, Agencije za bezbjednost saobraćaja te preduzeća “Putevi RS” i “Autoputevi RS” istaknut značaj kontrole brzine kretanja vozila na tom autoputu.

Razgovarano je i o unapređenju baze podataka o saobraćajnim nezgodama, te načinu i kriterijumima za utvrđivanje prioriteta i načinu otklanjanja opasnih mjesta na putevima u RS, saopšteno je resornog ministarstva.

Takođe, upozoreno je na činjenicu da je smanjen broj vanrednih tehničkih pregleda vozila u odnosu na isti period prošle godine za 19,1 odsto.

Izražena je zabrinutost jer pojedine stanice tehničkog pregleda odbijaju saradnju sa pripadnicima MUP-a, kao i činjenicom da veliki broj vozača odbija vanredni tehnički pregled.

Iz Ministarstva saobraćaja i veza RS zatražili su od MUP-a podatke o stanicama koje, na bilo koji način, odbijaju vršiti vanrednu kontrolu tehničkih pregleda vozila, kako bi se protiv njih preduzele mjere.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/prebrza-voznja-na-autoputu-banjaluka-gradiska/||claudebot