Podnesen izvještaj protiv banjalučkog ljekara

Objavljeno: 29. 5. 2015 u 15:47h

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske dostavili su Specijalnom tužilaštvu izvještaj protiv ljekara specijaliste iz Banjaluke Miroljuba Bogdanović (61).

Izvještaj je podnesen zbog sumnje da je počinio neovlašteno pružanje medicinske usluge i nedozvoljenu trgovinu.

Bogdanović se tereti da je kao direktor pravnog lica “MB Gama trejd”, registrovanog u Beogradu, i pravnog lica “Gama medicina”, registrovanog u Banjaluci, zaključio ugovore i anekse ugovora sa Kliničkim centrom Banjaluka na osnovu kojih su ova pravna lica pružala medicinske usluge (operacije iz oblasti plastične hirurgije) i isporučivala medicinska sredstva za potrebe očne protetike, iako je znao da nemaju ovlaštenja za pružanje zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj.

Iz MUP-a Republike Srpske ranije je saopšteno da pravno lice koje je registrovano u Beogradu nije registrovano u BiH za vršenje djelatnosti prometa medicinskih sredstava na veliko, niti je u BiH osnovalo poslovnu jedinicu koja bi u ime i za račun istog vršila predmetne isporuke, čime se neovlašteno i u većem obimu bavio trgovinom.

Navedenim krivičnim djelima prijavljeni je pribavio protivpravnu imovinsku korist za pravno lice registrovano u Beogradu od 760.710 KM, a za pravno lice registrovano u Banjaluci 653.543 KM.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/podnesen-izvjestaj-protiv-banjaluckog-ljekara/||claudebot