Ojadio Banjalučane za 40.000 KM

Objavljeno: 28. 5. 2015 u 09:42h

Banjalučka policija podnijela je Okružnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv Borivoja Ružanovića (52), višestrukog prevaranta iz Beograda, koji je prije tri godine ojadio više Banjalučana i izvukao im oko 40.000 maraka.

Ružanović je 2011. i 2012. godine u Banjaluci ubjeđivao Banjalučane da zajedno s njim ulože novac u lanac prodavnica zdrave hrane pod imenom “Sveti vračevi”.

S druge strane, obećavao je kako će lično završiti sve poslove u vezi sa registracijom i nabavke opreme za početak biznisa.

Međutim, nakon što je od lakovjernih Banjalučana uzeo 40.000 KM, nestao je bez traga i nikad im se više nije javio, pa su ulagači shvatili kako od posla sa zdravom hranom nema ništa.

“Osumnjičeni se više nije javljao, niti je završio poslove na koje se obavezao”, kazala je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, navodeći njegove inicijale.

Inače, ime Borivoja Ružanovića pojavljuje se još 2003. godine, kada je u Beogradu uhapšen i priveden na saslušanje istražnom sudiji.

On se putem oglasa u novinama javljao nudeći posredovanje u dobijanju radnih dozvola za Njemačku.

Zainteresovani su dolazili u njegov iznajmljeni stan u Ličkoj ulici u Beogradu i davali mu pasoše i ostalu traženu dokumentaciju, kao i nadoknadu za tu uslugu u iznosu od 1.000 maraka.

Kada bi to uzeo, davao im je broj mobilnog telefona da se jave kako bi ih on obavijestio kada posao bude završen, međutim na telefonske pozive nikad nije odgovorio.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ojadio-banjalucane-za-40-000-km/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])