Banjaluka dobila sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju

Objavljeno: 27. 5. 2015 u 14:21h

Grad Banjaluka je dobila međunarodni BFC SEE sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju uz ukupnu ocjenu od 92,5 odsto.

On je juče uručen gradonačelniku Slobodan Gavranoviću na Trećem regionalnom kongresu “Pozicioniranje jugoistočne Evrope kao povoljne investicione destinacije” u Neumu.

Gavranović je kazao da su aktivnosti Gradske uprave posljednjih godina snažno usmjeravane u pravcu stvaranja povoljnog privrednog ambijenta za razvoj privrede, izgradnju privrednih kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta.

“Banjaluka je ispunila uslove za sertifikaciju grada sa povoljnim poslovnim okruženjem, što je i potvrđeno na kongresu”, rekao je Gavranović.

Program sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi je jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava, koji se sprovodi u  Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i BiH.

Sertifikacija podrazumijeva ispunjavanje 12 kriterijuma i više od 80 podkriterijuma za unapređenje kvaliteta usluga i informacija koje jedinice lokalne samouprave pružaju privrednicima i stranim investitorima.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-dobila-sertifikat-o-povoljnom-poslovnom-okruzenju/||claudebot