Učenici Elektrotehničke škole i Katoličkog školskog centra proslavili matursko veče (Foto)

Objavljeno: 25. 5. 2015 u 12:47h

“Srećni smo zbog završetka srednje škole, jer je to trenutak kada nam se u životu zatvaraju jedna a otvaraju druga vrata zbog čega smo radosni. S druge strane, pomalo smo i tužni jer se rastajemo od nama dragih ljudi sa kojima smo proveli mnogo srećnih ali i svih drugih trenutaka u protekle četiri godine.”

Poruke su ovo maturanata Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” i Opšte gimnazije Katoličkog školskog centra koji su u petak uz pjesmu ali i suze proslavili završetak srednjeg obrazovanja.

Tehničar telekomunikacija Suzana Blagojević nije krila zadovoljstvo što je završila srednju školu, jer kako kaže, pred sobom ima nogo ciljeva koje želi postići.

“Ostaću sa svojim školskim drugarima u kontaktu. Završili smo srednju školu i iza nas dani druženja, prvih ljubavi, izlazaka… Sada su drugi prioriteti a prije svega da se upišem Prirodno-matematički fakultet i da ga naravno završim. Nakon toga rado bih otišla u inostranstvo da tamo radim”, kazala je Blagojevićeva.

Tehničar elektroenergetike Bojan Dujaković kaže da će mu vrijeme provedeno u srednjoškolskim klupama ostati u uspomeni za sva vremena.

“Mogu reći da su bezbrižni dani prošli i da nas sada čekaju mnogo ozbiljniji koraci u životu. Iz srednjoškolskih klupa ponijeću prijateljstva, dane druženja i uspomene. Okrećem se vremenu koje preda mnom i želio bih da odem u Njemačku i tamo se zaposlim. Ovdje je sve teže  naći posao zbog čega sam odlučio da lagodniji život potražim u inostranstvu”, rekao je Dujaković.

Prema riječima maturanta Opšte gimnazije Katoličkog školskog centra Amara Prlje matursko veče je gorko ali i slatko slavlje.

“Nedostajaće mi drugovi i druženje jer smo ipak četiri godine proveli zajedno. Studiraću medicinu, to je želja koju imam od osmog razreda osnovne škole. Volim pomagati ljudima a biti ljekar je veliki izazov za jednog čovjeka jer u pitanju je velika odgovornost”, rekao je Prlja.

Aleksandara Topić smatra da kraj srednje škole ne znači da će prestati druženje sa onima s kojim se družila i prethodne četiri godine.

“Teško je sumirati protekle četiri godine u nekoliko rečenica ali bilo je dosta smijeha i suza ali imam više lijepih sjećanja nego ružnih”, dodala je Topićeva.

Mature

Matursko veče u srijedu, 27. maja, proslaviće i učenici Srednjoškolskog centra “Gemit – Apeiron” dok će dan kasnije završetak srednje škole obilježiti učenici Poljoprivredne škole.

“Učenici Tehničke škole matursko veče proslaviće u petak, 29. maja”, stoji u rasporedu ovogodišnjih proslava matura.

Želje

Direktor Opšte gimnazije Katoličkog školskog centra “Ivan Merc” Anđa Tomić je podsjetila da ove godine ispraćaju sedmu generaciju maturanata, 56 učenika u dva odjeljenja.

“Želim im sve dobro ovog svijeta, da budu dobri kao što su to bili prethodne četiri godine pa i bolji. Isto tako da ne zaborave sve ono što smo im govorili i da zaista krenu pravim putem”, naglasila je Tomićeva

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ucenici-elektrotehnicke-skole-i-katolickog-skolskog-centra-proslavili-matursko-vece-foto/||claudebot