Tokić predat Okružnom tužilaštvu

Objavljeno: 22. 5. 2015 u 21:00h

Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić i lice čiji su inicijali A.B, nakon kriminalističke obrade u Centru javne bezbjednosti Banjaluka, predati su banjalučkom Okružnom tužilaštvu na dalje postupanje, potvrdila je portparol Centra Marija Markanović.

Ona je navela da su Tokić i A.B. oko 18.00 časova predati nadležnom tužilaštvu zbog počinjenog krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske netrpeljivosti.

Tokić i A.B. su danas oko 12.00 časova u blizini Skupštine grada Banjaluka istakli ratnu zastavu takozvane Armije BiH. Tokić je pokušao da održi konferenciju za novinare i provocirao okupljene malobrojne građane.

Tokić je ranije pozvao Bošnjake da se danas masovno okupe u Republici Srpskoj pod ratnim zastavama takozvane Armije BiH, uz parolu “Zastava BiH na svakom pedlju naše zemlje”.

Na prošlogodišnjim opštim izborima Tokić je bio kandidat za predsjednika Republike Srpske.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/tokic-predat-okruznom-tuzilastvu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])