Banjaluka: U kontroli ispravnosti autobusa tri saobraćajna inspektora

Objavljeno: 22. 5. 2015 u 09:25h

Građani koji koriste javni gradski prevoz u posljednje vrijeme sve češće se žale na neispravnost autobusa. Iz Gradske uprave kažu da se tehnička ispravnost autobusa kontroliše u okviru kapaciteta kojim raspolaže saobraćajna inspekcija, a to su tri saobraćajna inspektora i kada to situacija nalaže.

“Pojačane kontrole tehničke ispravnosti autobusa vrše se uglavnom početkom školske godine, tako da se svi autobusi kojima se vrši vanlinijski prevoz šalju na vanredne tehničke preglede”, rekli su u Gradskoj upravi.

Dodaju da Saobraćajna inspekcija svakodnevno kontroliše urednost održavanja redova vožnje u gradsko-prigradskom saobraćaju i tom prilikom se izvrši i vizuelni pregled autobusa i važnost šestomjesečnog tehničkog pregleda. Saobraćajna policija je tokom prošle godine na vanredan tehnički pregled poslala 48 autobusa, od kojih je 31 bio u neispravnom stanju, a tri vozača se nisu odazvala vanrednom tehničkom pregledu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-u-kontroli-ispravnosti-autobusa-tri-saobracajna-inspektora/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])