Banjaluka: Sportska dvorana u “Šoping centru”?

Objavljeno: 22. 5. 2015 u 15:09h

Uprava Sportskog centra “Borik” tražila je od grada da ovoj javnoj ustanovi na upravljanje budu predati objekti bivšeg “Šoping centra”, kao i stare zgrade Građevinske škole u Lazarevu, koji bi se nakon renoviranja koristili kao sportske dvorane.

“Zbog prebukiranosti svojih kapaciteta pokrenuli smo ovu inicijativu. Naš prijedlog i plan je da zgrada bivšeg “Šoping centra” bude pretvorena u košarkašku i odbojkašku dvoranu u kojoj bi klubovi trenirali i igrali svoje prvenstvene utakmice”, rekao je direktor JU SC “Borik” Manojla Zrnić.

Objasnio je da trenutno 15 košarkaških klubova koristi sportsku dvoranu “Obilićevo”, koja po svojim dimenzijama ne zadovoljava propozicije.

“U njoj mogu igrati samo mlađe kategorije, a kroz prste se gleda ekipama kada su u pitanju prvenstva BiH. Isto tako, zbog njene visine, kao i dvorane “Borik”, ne mogu nastupati odbojkaški klubovi, pa oni prvenstvene susrete u šampionatu BiH igraju u Univerzitetskoj dvorani u kampusu. Ako bi bio preuređen “Šoping centar”, onda bi košarkaški i odbojkaški klubovi imali bolje uslove za rad, ali i više termina za treninge”, precizirao je Zrnić.

Dodao je da bi se u ovaj objekat mogla smjestiti i osmostazna kuglana koja je trenutno na Laušu u prostoru “Elmonta”, čime bi bio ušteđen značajan novac koji se izdvaja za zakup.

“Kada bismo prilagodili objekat Građevinske škole, u njoj bi svoje mjesto našli borilački sportovi, stonoteniski i plesni klubovi, što bi sigurno doprinijelo njihovoj masovnosti, boljem i kvalitetnijem radu”, naveo je Zrnić.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Radenko Đurica je rekao da je u toku izrada informacije o stanju sportskih objekata u vlasništvu grada.

“JU SC “Borik” je u okviru Programa poslovanja za 2015. godinu predložio pripajanje “Šoping centra”, objekata Tehničke škole i stare Građevinske škole. Prilikom odlučivanja moraćemo uzeti u obzir potrebe Tehničke škole za fiskulturnom salom, ali i potrebe sportskih klubova”, kazao je Đurica.

Dodao je da grad u ovoj godini nije planirao novac za adaptaciju navedenih zgrada. Nije mogao precizirati ni koliko je novca potrebno za to dok ne budu izrađeni urbanističko-tehnički uslovi, projekat i druga dokumenta.

Promjena namjene

U Odjeljenju za društvene djelatnosti podsjetili su da je važećim regulacionim planom “Centar”, “Šoping centar” bio planiran kao sportska dvorana, ali mu je 1991. godine promijenjena namjena.

“Tako je umjesto sportske dvorane, objekat pretvoren u privremeni poslovni prostor – “Šoping centar”, koji je u toj funkciji bio do 2008. godine”, objasnili su u ovom odjeljenju.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-sportska-dvorana-u-soping-centru/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])