Gojković: Klinički centar provodi preporuke revizora

Objavljeno: 21. 5. 2015 u 14:04h

Poslanik Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zdenka Gojković rekla je danas da Univerzitetska bolnica – Klinički centar Banjaluka provodi preporuke Glavne službe za reviziju javnog sektora.

“Veliki dio preporuka već je realizovan, neke su djelimično, a postoje i one čija realizacija ne zavisi samo od Univerzitetske bolnice – Kliničkog centra Banjaluka”, rekla je Gojkovićeva u raspravi o revizorskom izvještaju za ovu zdravstvenu ustanovu za 2013. godinu.

Ona je navela da se u Kliničkom centru radi na usklađivanju pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta sa stvarnim potrebama i zakonskom regulativom, što je bila jedna od preporuka revizora.

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica upitao je da li su istražni organi spremni da ispitaju navode iz revizorskog izvještaja.

“Ovaj izvještaj je katastrofalan. Iz njega je vidljivo da su ukupne obaveze ove zdravstvene ustanove 180 miliona KM i da se konstantno uvećavaju, što je nedopustivio”, rekao je Govedarica.

Šef Kluba poslanika Partije demokratskog progresa u parlamentu Srpske Branislav Borenović ocijenio je da je izuzetno loša finansijska situacija u Univerzitetskoj bolnici – Kliničkom centru Banjaluka.

“Ovo je jedan od najgorih revizorskih izvještaja o stanju u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Samo se uvećavaju obaveze, koje su ionako ogromne”, ocijenio je Borenović.

Glavna služba za reviziju dala je negativno revizorsko mišljenje za finansijske izvještaje Kliničkog centra Banjaluka za 2013. godinu, jer upisani iznos osnovnog kapitala u sudskom registru nije usaglašen sa iskazanim iznosom u poslovnim knjigama.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gojkovic-klinicki-centar-provodi-preporuke-revizora/||claudebot