Počeo najveći događaj za najmlađe: Otvoren drugi Sajam za djecu i porodicu u Banjaluci (Foto)

Objavljeno: 16. 5. 2015 u 14:18h

Drugi po redu Sajam za djecu i porodicu otvoren je u sportskoj dvorani Borik u Banjaluci i trajaće dva dana. Ova manifestacija održava se u okviru obilježavanja 15. maja, Međunarodnog Dana porodice, a promoviše porodične vrijednosti, zajedništvo, kreativnost i sportski duh. Više od 50 izlagača i  preko 700 učesika će kroz kreativni kutak, sportski poligon i pozornicu  uveseliti mnoštvo mališana i predstaviti svoja umijeća.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta i ove godine poržava ovu manifestaciju.

“Ministarstvo i ove godine podržava Sajam za djecu i porodicu, cilj nam je da promovišemo prave životne vrijednosti, a to su porodica i briga za djecu. Ova manifestacija je već postala tradicionalna, a Ministarstvo porodice, omladine i sporta će i u budućnosti biti podrška ovakvim događajima”, izjavila je ministrica porodice, omladine i sporta, Jasmina Davidović.

Prvog dana Sajam posjeti između 12 i 15 hiljada posjetilaca. Menadžer Sajma za djecu i porodicu, Nikolina Aničić, ističe da je ovo događaj koji podržava pozitivne vrijednosti.

„Gradu Banjaluci treba jedan ovakav događaj koji podržava pozitivne vrijednosti, srećno i bezbrižno odrastanje djece. Očekujemo da će u narednim godinama biti sve veći broj nasmijanih i srećnih mališana koji će sa nestrpljenjem očekivati ovaj događaj“

Generalni pokrovitelj ove manifestacije, kompanija „Mtel“, predstavila se sa zanimljivim sadržajima za sve uzraste.

 „Na našem štandu smo pripremili mnoštvo sadžaja za namlađe, ali i za njihove roditelje. Najmlađi će imati priliku da se isprobaju u “face paintingu”, biće urađeni njihovi portreti, a tu je i bazen sa lopticama. Djeci je posebno zanimljiv lego robot koji funkcioniše po principu zadavanja komandi putem tableta“, kazala je portparolka kompanije Mtel, Milica Stojaković.

U sklopu kreativnog kutka predstavnici UG „Nova generacija“, pokazaće roditeljima kako na zanimljiv način mogu da iskoriste materijal koji imaju u kući.

 „Sat vremena ćemo nastupati na kreativnom kutku gdje će se sa roditeljima i djecom praviti igračke od recikliranog materijala. Pokazaćemo roditeljima na koji način mogu da iskoriste materijal koji imaju u kući, kako bi na kreativan i zabavan način proveli vrijeme sa svojom djecom“, istakla je koordinatorica rada ispred UG „Nova generacija“, Snežana Jondža.

Sajam za djecu i porodicu na jednom mjestu je okupio izlagače i to od dječije hrane, odjeće, obuće, kozmetike, igračaka, slatkiša, apoteka, knjižara i drugih zanimljivih sadržaja koji ovaj, ali i svaki drugi dan čine sastavni dio najljepših trenutaka svakog djeteta.

Sajam je otvoren do 17. maja, do 19. sati.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/poceo-najveci-dogadaj-za-najmlade-otvoren-drugi-sajam-za-djecu-i-porodicu-u-banjoj-luci-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])