Tradicionalna akcija “Biramo najuređenije”: Komisija ocjenjuje dvorišta i balkone

Objavljeno: 14. 5. 2015 u 09:37h

Komisija za izbor najuređenijeg dvorišta na području grada juče je obišla nekoliko privatnih dvorišta u naseljima Ada i Obilićevo te dvorište Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Rosuljama.

Direktor ove škole Tatjana Radoja rekla je da njihova škola već tradicionalno učestvuje u ovoj akciji.

“U našem dvorištu posebno blago predstavljaju stabla lipe, platana i bora koja su stara oko 50 do 60 godina. Međutim, u posljednjih 15 godina zasadili smo dosta i novih stabala drveća, ukrasnog šiblja kojeg ima oko 15 različitih vrsta ali i drugih sitnih biljaka”, kazala je Radoja.

Ona je dodala da školsko dvorište uređuju svi od zaposlenih u školi do učenika i roditelja.

“Svake godine u proljeće učenici, profesori i roditelji donesu različito sezonsko cvijeće, tako da tokom čitavog ljeta imamo šareno i lijepo uređeno dvorište”, kazala je Radoja.

Iz Gradske uprave kažu da je u okviru akcije “Biramo najuređenije” komisija obišla i dvorišta Gimnazije, OŠ “Ivo Andrić” te balkon privatnog stana u ulici Drage Malića.

“Nagradni fond ovogodišnje akcije iznosi 3.000 maraka”, kazali su u Gradskoj upravi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/tradicionalna-akcija-biramo-najuredenije-komisija-ocjenjuje-dvorista-i-balkone/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])