Banjaluka: Nema novca za nove seoske vodovode

Objavljeno: 8. 5. 2015 u 09:26h

Na seoskom području u toku ove godine nije planirana izgradnja novih vodovoda jer budžetom grada nisu predviđena sredstva za te namjene.

Direktor Centra za razvoj i unapređenje sela Milenko Šarić rekao je da je u toku ove godine predviđen samo nastavak već ugovorenih i dijelom izvedenih radova na seoskom području.

“Ukoliko punjenje gradskog budžeta bude išlo po planu, planiran je nastavak izgradnje buster stanice u Gornjim Lusićima. Međutim, ako novca ne bude, a vrijednost ovih radova je 200.000 maraka, moraćemo da čekamo bolja vremena”, kazao je Šarić.

Za redovno i investiciono održavanje seoskih vodovoda, pratećih objekata i javne rasvjete planirano je svega 20.000 maraka. S druge strane, Programom zajedničke komunalne potrošnje u 2015. godini za nastavak izgradnje vodovoda u urbanom dijelu grada planirano je milion maraka.

“Izgradnja sekundarne vodovodne mreže planirana je u ulicama Vida Simurdžića, Lipljanskoj, u ogranku ulice Blagoja Parovića i u naselju Priječani”, navedeno je u programu.

U planu je nastavak izgradnje vodovoda i u naseljima Česma druga visinska zona, te u Piskavici, Radosavskoj, Borkovićima i na Tunjicama.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-nema-novca-za-nove-seoske-vodovode/||claudebot