Blicnet predstavio novu revolucionarnu brzinu Interneta

Objavljeno: 5. 5. 2015 u 15:49h

Napredak informaciono-komunikacionih tehnologija i brzina Internet veze predstavljaju faktore koji utiču na društveni i poslovni razvoj društva. Upravo zbog toga je kompanija Blicnet privukla pažnju javnosti velikim povećanjem brzine u kablovskoj mreži u osnovnom paketu za sve korisnike.

“Željeli smo da korisnicima u sredinama u kojima mi poslujemo skratimo vrijeme potrebno za preuzimanje Internet sadržaja. Značajno smo investirali u našu infrastrukturu i brzinu podigli na 10 Mb/s u startnom paketu u kablovskoj mreži, a internet brzine se kreću i do 50 Mb/s u paketu sa našim drugim uslugama, dok je za poslovne korisnike dostupan Internet brzine koje se mjere u hiljadama Mb/s”, izjavio je na konferenciji za novinare gospodin Igor Bohorč, direktor kompanije Blicnet. “Sada će korisnici našeg kablovskog Interneta praktično odmah dolaziti do internet sadržaja, programa, fotografija i SD ili HD video materijala”, dodao je gospodin Bohorč.

blic-net-internet-usluge

Internet provajder i telekom operater Blicnet je još prije desetak godina prvi put u Banjaluci omogućio korištenje širokopojasnog interneta.

“Svoju posvećenost unapređivanju usluga pokazali smo novom revolucionarnom brzinom sa kojom će korisnici, moći koristiti i razne web servise koji za rad koriste Internet.Tako će i naši korisnici biti u mogućnosti da kosriste naš servis TViN sa kojim mogu gledati TV kanale na svim svojim mobilnim uređajima u kući, ne smetajući ostalim ukućanima.” naglasio je gospodin Bohorč.

Blicnet očekuje i podršku nadležnih gradskih vlasti u cilju građenja mreže i spajanja što više građana na širokopojasni Internet, a ovih dana Blicnet će uslugu kablovskog interneta, predstaviti na Trgu Krajine u Banjaluci na mobilnom štandu koji je predstavljen ispred RK “Boska” od 5. do 8. maja u periodu od 10 do 20 časova.

Tokom prezentacije Danijela Marinković-Orlić je praktično pokazala značaj bržeg pristupa Internetu. Film u HD zapisu, pušten sa Yotube je praktično odmah počeo sa prikazivanjem. Takođe, tokom prezentacije je pokazano da preuzimanje fajla od preko 1GB traje oko 15 minuta.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/blicnet-predstavio-novu-revolucionarnu-brzinu-interneta/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])