Banjaluka: Ljekari uskoro u novim ordinacijama u Bočcu i Borkovićima

Objavljeno: 4. 5. 2015 u 11:01h

“Izgradnja novih ambulanti porodične medicine u mjesnim zajednicama Bočac i Borkovići biće završena u toku ovog mjeseca.”

Rekla je ovo portparol Doma zdravlja Banjaluka Dijana Ožegović i dodala da će nakon tehničkog prijema objekata početi opremanje ambulanti medicinskim aparatima i kancelarijskim namještajem.

“Tačan datum puštanja u funkciju ovih objekata teško je precizirati, ali čim se završe svi predviđeni radovi ambulante će početi sa prijemom prvih pacijenata”, kazala je Ožegović.

Ona je dodala da je za postavljanje medicinskih aparata i opremanje kancelarija potrebno oko deset dana.

Iz Gradske uprave su rekli da je izgradnja ovih ambulanti koštala 378.000 maraka od čega 70 odsto sredstava obezbijedilo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dok je ostatak novca obezbijedio grad.

“Resorno ministarstvo uložilo je oko 265.000 maraka dok je grad izdvojio 113.000 maraka”, objasnili su u Gradskoj upravi.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Bočac Dalibor Trivunović rekao je da izgradnja ambulante u ovom naselju ide po planu te da uskoro očekuje da bude puštena u rad.

“Ambulanti porodične medicine u Bočcu gravitira oko 900 pacijenata tako da će otvaranje ovog objekta biti i te kako značajno za ovo selo”, kazao je Trivunović.

On je dodao da je postojeći objekat u kome trenutno radi ljekar i sestra star oko 40 godina i da je u lošem stanju.

Mještani sela Borkovići takođe očekuju da nova ambulanta uskoro počne da radi.

“Pored osnovnih ljekarskih usluga sa novom ambulantom dobićemo i mini-laboratoriju što će nam biti dodatno olakšanje. Sada kada treba da izmjerimo šećer u krvi ili neki drugi pregled moramo ići u grad u Dom zdravlja”, kazali su mještani.

Prema njihovim riječima u ovom banjalučkom selu živi oko 2.500 stanovnika.

Donja Kola

Izgradnja nove ambulante porodične medicine u mjesnoj zajednici Donja Kola planirana je ove godine.

“U toku je priprema dokumentacije za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju ovog objekta”, kazali su u Gradskoj upravi.

Izgradnju ambulante u naselju Donja Kola finansiraće zajedno Ministarstvo zdravlja i socijalne RS i grad Banjaluka.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-ljekari-uskoro-u-novim-ordinacijama-u-boccu-i-borkovicima/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])