Ulica u Kuljanima, i nakon radova, u lošem stanju (Foto)

Objavljeno: 30. 4. 2015 u 19:55h

Glavna saobraćajnica u banjalučkom naselju Kuljani i nakon sanacije urađene prije dvije sedmice ponovo izgleda katastrofalno.

”Plaćali smo uredno građevinske dozvole i sve što je trebalo, a sada kada treba da urade put – neće. Malo pokrpe rupe, ali to auta sve za dva-tri dana ponovo izbace, jer nekvalitetno urade”, kaže Mladen Volaš, žitelj Kuljana.

Slabo urađeni radovi, prema mišljenju mještana, doveli su put u pređašnje stanje. Usljed kiše, voda se zadržava na nekim mjestima, što ubrzava propadanje, pa je put opet u stanju u kakvom je bio prije sanacije.

“Sve je rupa do rupe, iako su ih popunjavali, nakon dvije kiše sve je opet isto. Trebalo bi novim slojem asfalta presvući čitavu ulicu i napraviti bar jednom stranom trotoar. U naselju ima dosta djece i kada idu u školu bukvalno idu posred puta. Kada ste vozač, ne znate šta da radite, a isto ni kada ste pješak”, rekla je mještanka Nada Popović.

Njene pojedine komšije kažu da vlastitim snagama uređuju ovu saobraćajnicu.

“Mještani sami kupuju pijesak i nasipaju, ali čim padne prva kiša, lokva je do lokve. Učenici idu u školu, prljaju se, katastrofa, jer ipak je ovo veliko naselje”, ističe Tatjana Nježić.

Da je najveći infrastrukturni problem u Kuljanima glavna ulica, mještani su skretali pažnju nekoliko puta, a krajem januara su napravili i video-zapis vožnje lokalnim putem, kako bi apelovali na gradske vlasti i nadležne organe na njegovo loše stanje.

Održavanje

Prema programu ZKP, za održavanje gradskih asfaltnih saobraćajnica tokom ove godine će biti izdvojeno 1.050.000 KM, a za održavanje gradskih makadamskih saobraćajnica 245.000 KM.

Radovi na redovnom održavanju  gradskih saobraćajnica počeli su krajem februara.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ulica-u-kuljanima-i-nakon-radova-u-losem-stanju-foto/||claudebot