Održan prvi Lino višebojac u Banjaluci (Foto)

Objavljeno: 30. 4. 2015 u 21:52h

Nezaboravna navijačka atmosfera, sportski i timski duh, preko stotinu likovnih i literarnih radova, maski i kreativnih transparenata obilježili su održavanje prvog Lino višebojca u Bosni i Hercegovini održanog u Banjaluci. Lino višebojac je projekt koji se realizira pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske a u organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti.

Lino višebojac, Podravkin projekt koji je postao simbolom promicanja pozitivnih vrijednosti, u devet sezona osvojio srca više od 170.000 osnovaca i postao najomiljeniji projekt za djecu u Hrvatskoj a održavanjem prvog Lino višebojca u Banjaluci, projekt je dobio međunarodni karakter.

Cilj projekta je potaknuti učenike osnovnih škola za bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva.

„Svaki sportski projekt u današnjem vremenu računara je dobrodošao za djecu, kada veliki broj učenika vrijeme izvan škole provodi u kući. Svaka sportska manifestacija je dobrodošla i mi smo veoma zahvalni kompaniji Podravka i Sportskim novostima na ovoj manifestaciji. Vrlo rado smo se zajednički angažovali sa djecom i nastavnicima koji su zajednički bili uključeni u izradu radova, plakata i bodrenja učesnika. Najvažnije ja što vidimo koliko su djeca oduševljena ovim projektom“, izjavio je g. Rade Krecelj, direktor OŠ „Borisav Stanković“ iz Banjaluke.

Učenice i učenici iz osnovnih škola u dobi od 5. do 9. razreda takmičili  su se u osam disciplina: u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, davanju koševa, potezanju užeta, a pokazat će i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo te je predstavljen najbolji literarni rad na temu „Svijet po tvom“. Pobjednici prvog Lino višebojca u Banjaluci su Vuk Bojić, učenik devetog razreda i Isidora Ćućun, učenica devetog razreda OŠ „Borisav Stanković“. Pobjedničke pehare i poklone učesnicima i pobjednicima prvog Lino višebojca predali su poznati banjalučki sportaši iz rukometnog kluba „Borac“ Stevan Janković i Milan Đukić koji su tijekom manifestacije bodrili takmičare.

Podravka je zajedno sa Sportskim novostima osigurala da se u svakom gradu učenicima pridruže i poznati sportaši iz tih gradova koji će svojom nazočnošću uveličati manifestaciju te koji će provesti ugodne trenutke sa djecom. Uz njih će djeca osjetiti radost pobjede, učiti boriti se sportski, pomoći svom timu, te stisnuti ruku boljemu od sebe.

Podršku projektu kojeg su 2006. godine radi poticanja školskog sporta, razvijanja sportskih navika kod učenika osnovnih škola, te promocije njihovog kulturnog stvaralaštva, na inicijativu legendarnog kapetana vatrenih Zvonimira Bobana započeli Podravka i Sportske novosti, dali su Federalno ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske te pet županijskih/kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda.

Lino višebojac će se pored Banjaluke održati u Tuzli, Zenici, Sarajevu, Širokom Brijegu te Ljubuškom gdje će učestvovati preko 4600 učenika i učenica. Oni će se natjecati u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, štafetama. U osvajanju bodova baš kao i u Hrvatskoj u kojoj je majicu Lino višebojca obuklo više od 300 popularnih sportaša kao što su Goran Ivanišević,Janica Kostelić, Sandra Perković,Luka Modrić, Marijo Možnik, Blanka Vlašić, Mirza Džomba, Ivano Balić, Mirko Filipović,Marin Čilić, Domagoj Duvnjak, Ivan Ljubičić, Snježana Pejčić, Giovanni Cernogoraz,Slaven Bilić,Igor Vori,Josip Pavić, Filip Ude, Martina Zupčić,Samir Barač rukometašice Podravke, nogometaši Dinama, Hajduka, pomagat će im sportske zvijezde. Uz njih će djeca osjetiti radost pobjede, učiti boriti se sportski, pomoći svom timu,te stisnuti ruku boljemu od sebe.

Osim sportske spretnosti učenici dobivaju mogućnost predstavljanja svog likovnog, literarnog i glazbenog stvaralaštva, a najbolji će biti nagrađeni dolaskom na finale Lino višebojca u Veliku 30. svibnja. Lino višebojac koji se po svojoj osmišljenosti, prihvaćenosti kod djece i pozitivnih poruka koje nosi posebno izdvaja među projektima koje podupire Podravka novu će sezonu početi obogaćen novim sadržajima.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/odrzan-prvi-lino-visebojac-u-banjaluci-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])