Radnici “Kosmosa” dobili platu

Objavljeno: 28. 4. 2015 u 11:53h

Radnici banjalučkog “Kosmosa” dobili su decembarsku i dio januarske plate, a u toku ove sedmice očekuju imenovanje nove uprave sa kojom će razgovarati o sporazumu za prekid štrajka.

Predsjednik Sindikalne organizacije “Kosmosa” koja okuplja radnike u štrajku Željko Nikolić rekao je da im je posljednjom uplatom kompletirana decembarska plata za 2013. godinu i da su dobili po 300 KM za januar ove godine.

“Dobili smo i naznake da će preostali dio za čitavu januarsku platu biti ubrzo isplaćen. Što se tiče izbora nove uprave, očekujemo da to bude riješeno do kraja sedmice i da počnemo da razgovaramo sa novom upravom i potpišemo sporazum o prekidu štrajka”, naglasio je Nikolić.

Uplata je izvršena nakon što je preduzeću “Kosmos” odobren kredit Investiciono-razvojne banke RS od 250.000 KM. Radnici “Kosmosa” u štrajku su od 22. decembra prošle godine jer nisu dobili 16 plata, a godinama im nisu uplaćivani ni doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/radnici-kosmosa-dobili-platu/||claudebot