Potrebni volonteri za akciju čišćenja grada

Objavljeno: 28. 4. 2015 u 11:36h

Udruženju građana “Mozaik prijateljstva” potreban je veliki broj volontera za učešće u akciji “Let’s Do It – očistimo zemlju za jedan dan”, koju ovo udruženje organizuje 9. maja na području grada.

“Akciju sprovodimo u saradnji sa Udruženjem građana “Ruke”, iz Sarajeva i biće sprovedena isti dan širom BiH. Ovo je najveća volonterska akcija u istoriji posvećena prvenstveno čišćenju ilegalnih deponija otpada u jednom danu, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, odnosno zaštićenih područja. Na ovaj način se širi svijest građana o značaju očuvanja životne sredine”, rekli su iz UG “Mozaik prijateljstva”.

Inače, plan ove velike akcije čišćenja je da u više od 110 opština, 50.000 volontera prikupi 1.000 tona otpada. Riječ je o projektu koji se prvi put realizovao u našoj zemlji 2012. godine u sklopu globalne akcije čišćenja cijele planete “Lets’s do it World”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/potrebni-volonteri-za-akciju-ciscenja-grada/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])