Banjaluka: Advokat i tužilac se obračunali na ulici

Objavljeno: 28. 4. 2015 u 16:48h

Advokat Zoran Opačić i tužilac Branko Bjelajac šakama su nastavili svoj dugogodišnji sukob, a do nezapamćenog obračuna došlo je ispred kafe-bara “Kulto” u blizini Osnovnog suda Banjaluka, saznaje “Glas Srpske”.

Tuča je izbila kada su se sreli ispred kafića, čiji su gosti jedva uspjeli da ih razdvoje. Opačić, koji u pravosudnim krugovima važi za kontroverznog advokata koji se ne libi otvorenih verbalnih sukoba i tužakanja sa tužiocima i sudijama, i banjalučki okružni tužilac Bjelajac odranije imaju neraščišćene račune iz čestih susreta u sudnicama.

Bjelajac je nevoljno potvrdio da je došlo do tuče navodeći da ga je napao Opačić.

“Prolazio sam pored kafića i on me je napao. Pogurali smo se, pokušao je da me udari, ali sam blokirao udarac. Ubrzo su nas razdvojili ljudi koji su se našli u blizini”, rekao je Bjelajac i dodao da mu je Opačić i ranije prijetio.

On kaže da ga Opačić napada zbog istraga koje se vode protiv njega.

“Sve je to zbog istraga koje se protiv njega vode. Te istrage sam prvi pokrenuo jer se bavi nelegalnim radnjama”, kazao je Bjelajac i dodao da je obavijestio policiju i da će vjerovatno podnijeti krivičnu prijavu protiv Opačića.

Opačić ne negira da je napao Bjelajca navodeći da više ne može trpjeti da mu podmeće razne stvari.

“Drugačije ne mogu umiriti Bjelajca. Sve je počelo prije nekoliko godina, od kada u sudskom sporu branim sudiju Osnovnog suda Banjaluka Aleksandru Babić, koja sa Bjelajcem ima vanbračno dijete. Od tada mi Bjelajac na sve načine podmeće kako bi me diskreditovao i sveti mi se iako mu ništa nikada nisam uradio”, kaže Opačić.

On kaže da se Bjelajac služi svim i svačim kako bi mu naudio i osramotio ga u javnosti.

“Skoro je direktoru Hidroelektrane u Bočcu poslao dopis s mojim pečatom i imenom i u tom dopisu tražio od njega 50.000 maraka zaprijetivši da će ga prijaviti tužilaštvu za nelegalne radnje. Napisao mu je: Znam šta si radio u ratu, daj 50.000 maraka ili ću te prijaviti tužilaštvu”. Policija mi je zbog toga pretresla stan, izuzela kompjuter i utvrdila da ja to nisam napisao”, tvrdi Opačić.

Prije nekoliko mjeseci na adresu “Glasa Srpske” stiglo je uvredljivo pismo na zvaničnom memorandumu Opačićeve advokatske kancelarije. U pismu je pisalo: “Vi novinari i urednici ste obična stoga i g…a i najobičnija đubrad i smrad. Vi puno s..ete i jedete g…na. J..em ja vama mater svima i j…m vas u usta. Da bog da dobili sidu i sifilis, stoko jedna us…a. Vi ste prave mrcine i ko vas dovede tu. P..ite mi k…c svi odreda, marvo jedna. Ha ha ha”.

Opačić je istakao da mu je i to pismo podmetnuo tužilac Bjelajac. Bjelajac je to negirao navodeći da pomenuti advokat pravi veliki probleme i njemu i tužilaštvu.

Policija

“Glas Srpske” je nakon prijema uvredljivog pisma taj slučaj prijavio policiji. Poslije toga je saslušan Zoran Opačić, koji je ponovio da iza pisma stoji Branko Bjelajac. U policiji juče nismo mogli da dobijemo informacije o obračunu advokata i tužioca, niti šta su utvrdili tokom provjera i da li je zbog pisma saslušan i Bjelajac.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-advokat-i-tuzilac-se-obracunali-na-ulici/||claudebot