Novo rukovodstvo i plate stižu u “Kosmos”

Objavljeno: 25. 4. 2015 u 00:41h

Štrajkački odbor banjalučkog preduzeća “Kosmos” odložio je u petak protestnu šetnju radnika, jer su dobili uvjeravanja da će im u narednim danima biti isplaćene dvije zaostale plate, kao i da će od sljedeće sedmice na čelo preduzeća doći nova uprava.

Željko Nikolić, predsjednik Štrajkačkog odbora “Kosmosa”, rekao je da su u petak dobili naznake da će novac za njihove dvije plate biti na računu, kako su se i dogovorili na sastanku s resornim ministrom Petrom Đokićem.

“Ministar je rekao da će to biti riješeno i dobio sam potvrdu da će naredne sedmice novo rukovodstvo, čitav tim ljudi, zauzeti poziciju na čelu firme. Mi bismo s tim novim rukovodstvom išli ka rješavanju problema i potpisivanju sporazuma za izlazak iz štrajka”, rekao je Nikolić i dodao da nema razloga da ne vjeruje ministru Đokiću, jer su u pitanju ozbiljne stvari.

Ipak, on je kazao da ukoliko obećanja koja su im data ne budu ispunjena, protesti će biti nastavljeni i radikalizovani.

Dragan Ilić, direktor “Kosmosa”, rekao je da je u petak počela isplata, te da će radnicima biti isplaćena decembarska plata do kraja i dio januarske.

“Dakle, završena je priča u vezi s onih 250.000 maraka i počelo se s isplatom tog novca”, rekao je Ilić. On je podsjetio da je ranije smijenjena kompletna Uprava “Kosmosa”, osim njega, tako da je u međuvremenu bio raspisan konkurs za izbor izvršnih direktora. Dodao je da se vjerovatno čeka da “Kosmos” izađe iz trenutnog stanja, te da se onda imenuje nova uprava.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/novo-rukovodstvo-i-plate-stizu-u-kosmos/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])