Banjaluci pripala nagrada za sportski turizam Jugoistoka Evrope

Objavljeno: 25. 4. 2015 u 17:04h

Prestižno priznanje u turizmu, nagrada “Zlatni turistički oskar za sportski turizam Jugoistoka Evrope”, ove godine pripala je Banjaluci i Turističkoj organizaciji grada Banjaluka, saopšteno je iz ove organizacije.
Nagradu, koju dodjeljuje Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva “SACEN International”, sutra će u Beogradu preuzeti Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije grada Banjaluka.

Za vrijeme otvaranja ljetne turističke sezone u Skadarliji, kao i u Jugoistočnoj Evropi, “SACEN International” najavio je dodjelu priznanja “Turistički oskar zlatno turističko srce Jugoistočne Evrope” u sklopu akcije “Birajmo najuspešnije u turizmu Jugoistočne Evrope 2014”.

Barašin priznanje koje je ove godine dobila Banjaluka smatra veoma značajnim, jer afirmiše i promoviše grad kao turističku destinaciju.

“Ova nagrada potvrđuje vrijednost onoga što je Banjaluka proteklih godina učinila na razvoju infrastrukture, sportskih objekata i kao domaćin mnogih svjetskih i evropskih sportskih manifestacija”, izjavio je Barašin.

On je naglasio da se sport i turizam ne mogu posmatrati odvojeno, a da je Banjaluka na osnovu prirodnih pretpostavki napravila odličan spoj turizma i sporta.

“Danas smo u pravom smislu riječi lideri kada su u pitanju ti kapaciteti. Turistička patrola SACEN-a je prepoznala Banjaluku kao šampiona sportskog turizma”, naglasio je Barašin.

Prema njegovom mišljenju, za dobijanje ovog priznanja najzaslužniji su sportovi na vodi rafting, kajak i kanu, po kojima je ovaj grad prepoznatljiv.

“Svake godine imamo jedan od evropskih događaja takve vrste. Prošle godine smo trebali imati evropsko prvenstvo u raftingu, ali zbog poplava je odgođeno i biće održano ove godine u maju. Samo mjesec kasnije imaćemo evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu”, kazao je Barašin i dodao da je Banjaluka bila domaćin takmičenjima i u mnogim drugim sportovima.

Na sajtu organizacije “SACEN international”, koja postoji već 55 godina, navodi se da je počasni predsednik organizacionog odbora dodjele priznanja premijer Srbije Aleksandar Vučić, a očekuje se dolazak premijera zemalja regiona, te gradonačelnika gradova Jugoistočne Evrope.

Kao posebno zanimljiv najavljen je i dolazak grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, a prema riječima Barašina, ove zemlja biće nagrađena kao destinacija godine.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluci-pripala-nagrada-za-sportski-turizam-jugoistoka-evrope/||claudebot