Prijave za podsticaje za poljoprivredu do 25. maja

Objavljeno: 23. 4. 2015 u 19:27h

Centar za razvoj i unapređenje sela objavio je javni poziv za dodjeljivanje podsticajnih sredstava i premija za razvoj poljoprivredne proizvodnje u ovoj godini koji će biti otvoren do 25. maja.

Direktor Centra Milenko Šarić je rekao da je za podsticaje u ovoj godini planirano 500.000 KM, ali da od punjenja budžeta grada zavisi koliki će tačno iznos biti dodijeljen.

“Centar će novcem iz podsticaja finansirati 50 odsto vrijednosti izabranih projekata” precizirao je Šarić.

Dodao je da su u sistemu bodovanja date određene prednosti mladim bračnim parovima i početnicima koji su stalno nastanjeni u selima, a mlađi su od 40 godina.

“Isto tako, prošle godine smo uveli da žene koje su nosioci gazdinstava imaju određenu prednost pri dodjeli subvencija” naveo je Šarić.

Podsticaji se dodjeljuju za voćarsku i proizvodnju u plastenicima, nabavku opreme i mehanizacije te u oblasti animalne proizvodnje za izgradnju i proširenje objekata za smještaj životinja, za uzgoj kvalitetnih priplodnih junica i za pčelare.

 Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/prijave-za-podsticaje-za-poljoprivredu-do-25-maja/||claudebot