Banjaluka: Provaljivali i krali iz marketa i kioska

Objavljeno: 21. 4. 2015 u 10:45h

Sedam osoba uhapšeno je na području Banjaluke zbog sumnje da su od 29. oktobra prošle do 20. aprila ove godine počinili 20 krivičnih djela i tako pričinili materijalnu štetu od 20.000 KM, rečeno je u banjalučkom CJB.

Oni su uhapšeni u akciji “Sjenka” poslije pretresa kuća, stanova, pomoćnih objekata i vozila koje koriste.

Policija je izuzela određene odjevne predmete koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnih djela, sim kartice, mobilne telefone, računare, nelegalno oružje i municiju različitog kalibra, rekla je portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

Ona je istakla da su uhapšeni osumnjičeni za devet teških krađa, za pokušaj jedne teške krađe i deset prikrivanja, te da će pronađeni predmeti poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Prema njenim riječima, osumnjičeni su za provale u markete i kioske koristili podesni alat, a zatim krali razne vrste cigareta koje su prodavali trećim licima, čime su pričinili protivpravnu imovinsku korist od 20.000 KM.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenima.

Sve dalje mjere i radnje biće preduzimane po instrukcijama postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, pod čijim nadzorom je i obavljeno hapšenje.

Nezvanično se saznaje da su uhapšeni Aleksandar Vučić (24), Đorđe Brnić (24), Jovica Grujić (23), Nemanja Umjenović (24), Vladimir Stanić (28), Srđan Macanović (24) i Željko Grubor (24) iz Banjaluke.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-provaljivali-i-krali-iz-marketa-i-kioska/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])