“Gastro fest”: Predstavljena tradicionalna srpska jela

Objavljeno: 17. 4. 2015 u 10:14h

Na manifestaciji “Gastro fest” sinoć su u Banjaluci predstavljena tradicionalna srpska jela, koja su pripremala članice nekoliko udruženja žena sa banjalučke regije.

Tradiocionalna srpska jela spremale su članice udruženja žena “Crvena ruža” iz Gradiške, “Opanak” iz Borkovića, “Breza” iz Laminaca, “Majka” iz Rogolja, te Udruženje žena iz Zalužana, koje je bilo i domaćin ove manifestacije.

Predsjednik Udruženja žena iz Zalužana Ljilja Jujić rekla je da su žene imale priliku da pokažu umijeće u pravljenju cicvare, domaćih jela i aranžiranju stola, a posjetioci su mogli da uživaju u raznim đakonijama i druženju.

Osim udruženja žena, na manifestaciji je jedno udruženje predstavilo stare zanate.

Jujićeva se nada da će ova manifestacija biti prepoznata kao vrijedno dešavanje u gradu na Vrbasu, te da će dobiti podršku grada, pa samim tim imati i bolju finansijsku podršku.

“Osim da imamo više učesnika, cilj nam je da budemo u mogućnosti da podijelimo i više nagrada, kao i da manifestacija dobije tradicionalni karakter”, istakla je Jujićeva.

Manifestacija “Gastro fest” održana je u Domu kulture u Zalužanima u Banjaluci u sklopu međunarodnog festivala dječijeg folklora “Vaskršnji koncert”, čiji je organizator i domaćin Kulturno-umjetničko društvo “Mladost” iz Zalužana.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gastro-fest-predstavljena-tradicionalna-srpska-jela/||claudebot