Banjalučanin studira tri godine a već ima četiri naučna rada (Video)

Objavljeno: 13. 4. 2015 u 10:11h

Bojan Kresojević, student banjalučkog Ekonomskog fakulteta, iako ima samo 21 godinu, itekako ima čime da se pohvali. Tek je na trećoj godini studija a iza sebe ima već četiri objavljena naučna rada.

“Teme mojih radova su najčešće iz makroekonomske oblasti i iz finansijskog dijela ekonomije. S tim da se ni jedna tema ne odnosi striktno samo na jednu oblast. Rad kojim sam ja najviše ponosan je domaća potrošnja u funkciji rasta BiH. U radu sam izučavao koliko je značajno da stanovnici RS i BiH kupuju domaće proizvode”, rekao je Kresojević.

Među 19 desetki, prosjek mu je pokvarila jedna  devetka. Pored obaveza na fakultetu, nađe vremena i da kolegama drži instrukcije iz matetamtike. I ništa mu nije teško. Kako kaže, dan započinje učenjem, dosta sluša na predavanjima pa onda nema potrebe da gradivo prelazi i kod kuće. Drži se parole da se malim koracima dolazi do uspjeha. Podrška najbližih nije izostala.

“Mom uspjehu su doprinijeli mnogo, moja djevojka, moji roditelji i ostali prijetelji. Trudim se što više vremena da im posvetim u svom danu. Ja ne smatram da je mnogo vremena znači i mnogo sreće, tako da svaki dan ili vikend kada provodim sa djevojkom ili porodicom ja nastojim da to bude što kvalitetnije”, kaže Kresojević.

Nakon fakulteta, učenje neće prestati. U planu je dalje usavršavanje. Užu naučnu oblast još uvijek nije izabrao jer, kako kaže, ima još vremena. Mladima poručuje da prestanu čekati da im neko drugi obezbjedi bolje životne uslove. Potrebno je, kaže, zasukati rukave i uspjeh neće izostati.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucanin-studira-tri-godine-a-vec-ima-cetiri-naucna-rada-video/||claudebot