Nedostatak parkinga hronični problem stanovnika naselja Sime Matavulja

Objavljeno: 11. 4. 2015 u 14:19h

Stanovnici naselja Sime Matavulja žale se da uprkos kupljenim stanarskim pretplatnim kartama za parkiranje automobila, zbog hroničnog nedostatka mjesta, moraju plaćati kazne za nepropisno parkiranje.

Stanovnik ovog naselja Dejan Stupar tvrdi da je doći do parking mjesta prava lutrija.

“To što sam platio godišnju kartu za parkiranje nažalost nije garancija da ću kada se vratim kući naći slobodno mjesto. Znam da mi mjesto nije zagarantovano, ali odgovorni u parking službi moraju shvatiti da se moramo snalaziti na različite načine. Napravim i po nekoliko krugova po ulicama u naselju u nadi da će neko osloboditi mjesto. Ako nemam sreće, primoran sam da parkiram automobil na mjestu gdje to nije dozvoljeno. Onda često moram provjeravati da slučajno pauk služba nije došla da podigne moje vozilo” precizirao je Stupar.

Osim malog broja parking mjesta, smatra da je i jedan od razloga za ovakvu situaciju i blizina velikog broja institucija kao što je Služba hitne pomoći, Zavod za transfuzijsku medicinu, pojedine službe Univerzitetske bolnice – Klinički centar Banjaluka.

Predsjednik Savjeta MZ Centar dva Saša Dragoljić je rekao da u ovom naselju ima premalo parking mjesta.

“Pored stanara, parkinge koriste i oni građani koji dolaze u jednu od brojnih institucija koje se nalaze u neposrednoj blizini, zatim u market i nekoliko kafića. Nemam ništa protiv da se ljudi parkiraju, ali stanari okolnih zgrada onda nemaju gdje da ostave svoje četvorotočkaše” naveo je Dragoljić.

Naglasio je da je najgora situacija u večernjim časovima, kada većina nadležnih službi ne radi.

“Moramo parkirati na trotoare, a ujutru službenici iz gradske uprave evidentiraju nepropisno parkirana vozila i izdaju kazne. Nekoliko puta sam bio u situaciji da sam i pored godišnje karte morao platiti kaznu za nepropisno parkiranje” rekao je Dragoljić.

Rekao je da su zbog toga nedavno održali zbor građana.

“Uputili smo molbu Gradskoj upravi da službenici prije nego što izdaju kaznu provjere da li vozač živi na toj adresi. Obećali su nam da će početi da to praktikuju” precizirao je Dragoljić.

Iz Odsjeka za parkinge i garaže poručuju da u naselju pored javnog parkinga postoji i 118 garaža koje koriste stanari tog naselja.

Naglasili su da, prema podacima ovog odsjeka, u ovom dijelu grada ima 77 parking mjesta, a izdato je 59 stanarskih karata.

“Ništa neće biti preduzeto, jer u tom naselju ne postoji mogućnost povećavanja kapaciteta parkinga. Mještani ovog naselja su odbili prijedlog Gradske uprave za izgradnju novih parking mjesta kako bi bio riješen problem parkiranja i tražili su da budu izgrađeni sportski tereni na toj lokaciji, što je grad i učinio” rekli su u ovom odjeljenju.

Pauk

Prema informacijama iz Gradske uprave, u ulici Sime Matavulja je u 2014. godini Pauk služba intervenisala 177 puta.

“Ta ulica je druga po broju premještenih vozila na nivou grada, odmah iza ulice Jovana Dučića” kažu u Gradskoj upravi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nedostatak-parkinga-hronicni-problem-stanovnika-naselja-sime-matavulja/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])