Nema dobitnika nagrade “Ključ grada Banjaluka” ?

Objavljeno: 10. 4. 2015 u 10:26h

Najveće gradsko priznanje “Ključ grada Banjaluka” sa poveljom “Počasni građanin grada” ove godine, po prijedlogu Komisije za nagrade i priznanja Skupštine grada Banjaluka, neće biti dodijeljena, saznaje “Glas Srpske”.

Predložena su bila tri kandidata, aktuelni gradonačelnik Slobodan Gavranović, poznati teniser Novak Đoković i kontroverzni biznismen Mile Radišić.

Po prijedlogu Komisije, “Zlatni grb grada Banjaluka” trebalo bi da dobije Gradska organizacija Crvenog krsta, a “Plaketu grada” udruženja “Mozaik prijateljstva” i “Četiri plus”, privrednik Marinko Umićević, muzičar Momir Nikić i Kazneno-popravni zavod Banjaluka. Nagrada grada mladima ove godine trebalo bi da bude uručena Vladani Gavranović i Radošu Budiši.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović rekao je juče, na konferenciji za novinare da Komisija za nagrade i priznanja donosi konačnu odluku o priznanjima.

“Ona će napraviti prijedlog i Skupština grada će 16. aprila donijeti konačnu odluku”, kazao je Gavranović.

Govoreći o manifestacijama kojima će se obilježiti 22. april, Dan grada, Gavranović je dodao da je ovogodišnja proslava poseban jubilej, zato što se osim Dana grada obilježava i 70 godina od sloma fašizma.

“Važno je da se podsjetimo na pogubnost fašističkih ideja. U okviru naših manifestacija posebnu pažnju smo posvetili promociji vrijednosti onih koji su se borili u Drugom svjetskom ratu na strani pobjednika, a srpski narod i građani sa ovih prostora su dali značajan doprinos antifašističkoj borbi”, rekao je Gavranović.

Dodao je da će u saradnji sa SUBNOR-om biti upriličena svečana sjednica, kojoj će prisustvovati njihovi gosti iz Beograda, Podgorice i Novog Sada.

“Biće otvorena izložba arhivskih dokumenata “Oslobođenje Banjaluke 1945”, kao i izložba “Banjaluka i okolina u Drugom svjetskom ratu” u Muzeju RS”, naveo je Gavranović.

Istakao je da će ove godine prvi put rođendanska torta biti presječena sa građanima na sam Dan grada.

“Kao i svake godine, kruna naših aktivnosti je svečana akademija, koja je prilika da se podsjetimo na godinu iza nas i da predstavimo najzaslužnije građane. Naravno, biće veliki broj kulturnih, sportskih i drugih manifestacija povodom Dana grada. Među značajnijim biće i otvaranje etno-sela u Ljubačevu 20. aprila”, kazao je Gavranović.

Ključ grada

2008. godina – Milorad Dodik premijer RS

2009. godina – Nebojša Radmanović član Predsjedništva BiH

2010. godine – Niko nije dobio nagradu

2011. godine – Niko nije dobio nagradu

2012. godina – Arije Livne šef predstavništva RS u Izraelu

2013. godina – Niko nije dobio nagradu

2014. godina – Aleksandar Bocan-Harčenko ambasador Rusije u BiH

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nema-dobitnika-nagrade-kljuc-grada-banjaluka/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])