Banjaluka: Maturante već trese groznica

Objavljeno: 2. 4. 2015 u 09:46h

Pripreme za maturske večeri su uveliko u toku, jer je potraga za haljinama i odijelima počela već u januaru i februaru, što potvrđuju sami maturanti, ali i vlasnici butika u gradu.

Proslava rastanka sa đačkim klupama iz godine u godinu postaje sve zahtjevnija, kako po novčanike roditelja maturanata, tako i za same maturante, koji kažu da je sve pomalo pretjerano.

“Sve je postalo pretjerano i iz generacije u generaciju na višem je nivou”, kaže Nataša Vrhovac, maturantkinja Ekonomske škole.

Dodaje da je ponuda haljina u gradu slaba, jer, kako kaže, samo dva butika imaju maturske toalete.

“Zato sam odlučila da šijem haljinu i kupila sam materijal koji je koštao 80 KM, a šivenje će me koštati još 150 KM. To je dosta jeftinije od gotovih haljina koje su mi se svidjele, jer su one od 800 do 1.200 KM. Ima ih po 300 KM, ali nisu ništa posebno”, govori ona i dodaje da su, pored haljine, za tu noć potrebni obuća, nakit, šminkanje, frizura, uplata za hotel, koja je 40 KM, a svemu prethodi i fotografisanje za pano koje se plaća između 15 i 20 KM.

I u buticima koji nude svečane toalete kažu da posla već ima.

“Maturantkinje su već neko vrijeme krenule u potragu za savršenom haljinom. Haljine su od nekih 80 KM pa naviše, a muška odijela od 100 pa do 500 KM”, rekla je vlasnica jednog butika u TC “Zenit”.

Da potražnje zbog maturskih svečanosti već ima, rekli su i u jednom butiku u centru.

“Haljine su uglavnom od 100 pa do 600 KM, ali ima i brendiranih koje su od 700 do 1.500 KM. Potražnje je u februaru i martu bilo dosta, ali prava kulminacija će biti u maju”, rekla je Biljana Jokanović, PR jednog butika.

Hiljade KM za klub

Učenici Ekonomske škole, navodno, planiraju da zakupe jedan klub u centru grada za 5.000 KM, kako bi nastavili sa proslavom nakon zvaničnog dijela maturske večeri.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-maturante-vec-trese-groznica/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])