Radnici “Kosmosa” ponovo na ulici (Foto)

Objavljeno: 27. 3. 2015 u 14:44h

Nezadovoljni radnici banjalučkog Kosmosa i danas su održali protestnu šetnju.

Kao i ranije, krenuli su ispred kapije preduzeća, nastavili do Trga Krajine i uputili se dalje pred zgradu Vlade. Prolazeći pored Palate predsjednika radnici su uzvikivali: “Živio predsjednik!”, a pred zgradom Vlade: “Lopovi, lopovi!”

Odatle su nastavili šetnju do banjalučkog parka Mladen Stojanović. Radnici su još jednom ponovili svoje zatjeve, a to je isplata zaostalih plata i uplata doprinosa.

Na protestu je učestvovalo oko 100 radnika.

Zrnić: “Većina radnika ne štrajkuje”

Predsjednik većinske Sindikalne organizacije “Kosmosa”, koja djeluje u sastavu Saveza sindikata Republike Srpske Mihajlo Zrnić izjavio je danas da radnici, članovi ovog sindikata ne štrajkuju, niti će pribjeći obustavi rada.

Zrnić tvrdi da danas u Banjaluci štrajkuje sedamdesetak radnika “Kosmosa”, odnosno manji dio.

“Protestnu šetnju je organizovalo oko 70 radnika, od 231 zaposlenog. Činjenica je da nam se duguje 14 plata, ali interes je da na miran način spasimo naše preduzeće”, rekao je Zrnić .

On je istakao da ne smije biti ugroženi ugovori koje je sa poslovnim partnerima potpisao “Kosmos”. Zrnić je naveo da se traži zaštita Vlade Republike Srpske i da “Kosmos” ne ide u stečaj.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/radnici-kosmosa-ponovo-na-ulici-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])