Nova lokacija stanice kod Medicinske elektronike (Video)

Objavljeno: 27. 3. 2015 u 12:53h

Sve prigradske autobuske linije i dalje će voziti u centar Banjaluke, ali autobusko stajalište kod Medicinske elektronike, više ne može ostati, odlučni su u usvojoj namjeri čelnici grada.

U narednih mjesec dana planiraju da ovu stanicu izmjeste na drugu lokaciju i tako riješe svakodnevni saobraćajni kolaps koji nastaje na potezu od Nove Varoši prema naseljima Paprikovac i Petrićevac.

“Mi smo krenuli sa pripremama terena za izmještanje autobuske stanice. Primijećeno je oko toga da se tamo stvaraju velike gužve i da terminal koji tamo postoji nije primjeren za ono mjesto i ogromne probleme predstavlja građanima koji žive na podruciju Nove varoši”, izjavio je Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za saobraćaj.

Mještani Nove Varoši su odahnuli, jer će izmještanjem autobuske stanice iz gusto naseljenog dijela grada, brojni njihovi problemi biti riješeni. Putnike ipak, ta vijest nije obradovala.

Putnici nemaju razloga za brigu, jer za njih se praktično ništa neće promijeniti, uvjerava gradonačelnik. Plan je da svi autobusi zadrže postojeće trase kretanja kao i mjesta gdje će primati putnike. Jedino što se mijenja, pojašnjava gradonačelnik, jeste sakupljalište autobusa.

“To će višestruko dati efekte i zato sam dao nalog da se to uradi u najkraćem mogućem roku. Još jednom ponavljam uz uslov da se građanima koji putuju obezbijedi ulazak u grad”, rekao je Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke.

Problema za putnike neće biti ali za prevoznike itekako hoće. Ukoliko se autobusko stajalište izmjesti na lokaciju koju pominje gradonačelnik, troškovi prevoza značajno će se povećati.

Većina prevoznika još uvijek nema komentar, jer ih iz gradske uprave o svemu još nisu obavjestili. U kratkom telefonskom razgovoru poručili su da bi parkiralište kod Kosmosa bilo optimalno rješenje za sve, dok bi izmještanje stanice na neku dalju lokaciju, za njih predstavljalo finansijski udar.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nova-lokacija-stanice-kod-medicinske-elektronike-video/||claudebot