Banjalučani osumnjičeni za poslovnu prevaru

Objavljeno: 27. 3. 2015 u 14:04h

Centar javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka podnio je Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv dvojice muškaraca čiji su inicijali D.J. i Đ.J. iz Banjaluke koji su osumnjičeni za poslovnu prevaru i falsifikovanje isprava, čime su prisvojili 84.256 KM, saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Kao vlasnik samostalne zanatske radnje u Banjaluci D.J. je osumnjičen da je počinio krivično djelo poslovna prevara i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava dok je Đ.J. kao ovlašteno lice osumnjičen za poslovnu prevaru i falsifikovanje isprava, navodi se u saopštenju.

Tokom oktobra i novembra 2013. godine D.J. je pri izvršenju ugovorenog posla preuzeo robu od dobavljača jedne firme iz Mostara, ali je nije platio, niti je proveo kroz propisane poslovne knjige.

Đ.J. je falsifikovao uplatnicu i upotrijebio je kao dokaz da je samostalna zanatska radnja u kojoj je zaposlen, izmirila dug prema firmi iz Mostara, na osnovu čega mu je isporučena nova količina robe koja nije plaćena.

Kako je zbog neizmirenih dugova firma iz Mostara obustavila isporuku robe samostalnoj zanatskoj radnji iz Banjaluke, Đ.J. u ime druge firme iz Banjaluke dva puta naručio i preuzeo robu za koju je platio samo dio novčanog iznosa.

Ovim krivičnim djelima firmi iz Mostara pričinjena je šteta od 84.256 KM, a u istom iznosu ostvarena je protivpravna imovinska korist za samostalnu zanatsku radnju iz Banjaluke, ističu iz policije.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucani-osumnjiceni-za-poslovnu-prevaru/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])