Počinje proljećna akcija čišćenja grada

Objavljeno: 25. 3. 2015 u 13:40h

Gradska uprava Banjaluke pozvala je građane da se uključe u proljećnu akciju čišćenja grada, koju organizuje od 30. marta do 20. aprila.

U Gradskoj upravi navode da građani mogu da iznose sav otpadni materijal čiji se odvoz, van perioda ove akcije, posebno organizuje i naplaćuje.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da je cilj ove tradicionalne akcije, u kojoj se prikupe ogromne količine otpada, da grad bude uređeniji i ljepši.

“Banjaluka je prepoznatljiva po imidžu jednog od najčistijih gradova u Evropi bez obzira na nedostatak i znatno umanjenje sredstava za ove namjene”, rekao je Gavranović na konferenciji za novinare.

On je dodao da će grad u ovoj akciji maksimalno angažovati svoje kapacitete, te utrošiti oko 40.000 KM, te da se u akciju, osim građana, mogu uključiti i organizacije, ustanove i preduzeća.

“Banjaluka će ove godine sedmi put podržati i akciju `Sat za planetu Zemlju` koja se organizuje 28. marta kada ćemo i na zgradi Gradske uprave i na svim javnim ustanovama u gradu ugasiti svjetla na sat vremena”, rekao je Gavranović, navodeći da će grad Banjaluka realizovati i druge projekte energetske efikasnosti.

On je naglasio da, uporedo sa akcijom čišćenja, počinju i radovi na popravci saobraćajne signalizacije, krpljenje rupa na saobraćajnicama, obilježavanje parking prostora, održavanje parkovskih površina i slično.

Gradonačelnik Banjaluke dodao je da je u prethodnom periodu uspješno završen program zimske službe održavanja i čišćenja, te da je za te namjene utrošeno 1.275.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja grada Banjaluka Zoran Novaković rekao je da je u pojedinim dijelovima grada već počela sječa i uklanjanje suvih stabala, nakon čega će uslijediti i sadnja novih.

On je dodao da će na mjesta gdje nedostaju kontejneri biti postavljeni, da je donesen i plan košenja zelenih površina, a da će biti uređeno i izvorište tople vode u Srpskim Toplicama.

Novaković je rekao i da je u toku sanacija klizišta u Ulici Veljka Mlađenovića, što je posao vrijedan 250.000 KM, a da uporedo teku i aktivnosti koje se odnose na izmještanje autobuskog terminala sa parkinga kod Medicinske elektronike na prikladniju lokaciju.

Proljećna akcija čišćenja grada Banjaluka odvijaće se u fazama – lijeva i desna obala Vrbasa, te gradsko i seosko područje, a jasno će biti određena mjesta u svakoj mjesnoj zajednici za odlaganje otpada.

Sve dodatne informacije o akciji i odlaganju otpada građani mogu dobiti putem telefona 244-444, 244-593, 312-436, 916-470.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pocinje-proljecna-akcija-ciscenja-grada/||claudebot