Kvar na trafou ugasio semafore u više banjalučkih naselja

Objavljeno: 24. 3. 2015 u 10:36h

Semafori na nekoliko lokacija u gradu u protekla tri dana nisu radili, zbog čega je juče policija na najprometnijoj raskrsnici Bulevara vojvode Živojina Mišića i Bulevara vojvode Petra Bojovića u Boriku regulisala saobraćaj.

Iz Gradske uprave kažu da su kvar na trafou i srušen semafor u saobraćajnoj nesreći bili uzroci zbog kojih semafori nisu bili u funkciji.

“U sudaru, koji se dogodio u noći između subote i nedjelje, izvaljen je semafor pa su samim tim i ostala tri bila van funkcije. Ovaj semafor biće pušten u funkciju narednih dana. Semafor na raskrsnici Aleje Svetog Save i Bulevara Srpske vojske, kod studentskog kampusa, nije radio zbog kvara na trafo-stanici. Nakon otklanjanja kvara on je juče pušten u funkciju”, kazali su iz Gradske uprave.

Dodaju da su semafori sa raskrsnice Aleje Svetog Save, Nikole Pašića i Kralja Petra Prvog Karađorđevića ugašeni zbog demontiranja i prebacivanja na lokaciju u Novu varoš odnosno raskrsnicu ulica Jovana Dučića, Pave Radana i Slobodana Jovanovića kod zgrade Aerokluba i klinike “Dea-medika”.

“Na nekoliko časova je planski bio isključen i semafor kod Narodnog pozorišta RS i kod stare zgrade Vlade RS, jer je Služba za zajedničke poslove Vlade RS popravljala trafo-stanicu “Dom vojske”, objasnili su u Gradskoj upravi.

Vozač Obrad Zrnić kaže da kada semafori nisu u funkciji u saobraćaju vlada pravi kolaps.

“Krenuo sam u nedjelju ujutro na pijacu i na raskrsnici ulica kod Univerzitetskog kampusa i “Vidović servisa” u Boriku sam upao u gužvu. Saobraćaj je bio usporen, jer semafor nije radio. Vidio sam srušen stub semafora tako da sam pretpostavio da je to razlog zašto ostali semafori ne rade”, kazao je Zrnić.

On je dodao da su na ovoj lokaciji velike saobraćajne gužve i kad je semafor u funkciji, jer je velika frekvencija vozila posebno ujutro i popodne kada ljudi idu i vraćaju se sa posla.

Prema Programu zajedničke komunalne potrošnje za održavanje i izgradnju semafora u toku ove godine planirano je 180.000 maraka.

“Semafori će biti postavljeni na raskrsnici ulica Pave Radana, Jovana Dučića i Slobodana Jovanovića, za šta je planirano 30.000 maraka”, navedeno je u ovom programu.

Dodaju da je za održavanje semafora iz budžeta planirano 110.000 maraka.

Plan

Gradska vlast u toku ove godine planira da na raskrsnici Bulevara vojvode Živojina Mišića i Bulevara vojvode Petra Bojovića kod “Vidović servisa” iz smjera “Toplane”, odnosno naselja Ada prema centru izgradi traku za skretanje udesno. Na pomenutoj lokaciji utvrđena je povećana frekvencija vozila iz pravca “Toplane”, što bi izgradnjom ove trake rasteretilo saobraćaj na ovoj lokaciji.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/kvar-na-trafou-ugasio-semafore-u-vise-banjaluckih-naselja/||claudebot