“Prozor u svijet” osoba sa Daunovim sindromom

Objavljeno: 21. 3. 2015 u 19:28h

Manifestacija “Prozor u svijet” održana je danas u Banjaluci na Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom.

Udruženje Dječji edukativni centar “Svjetlice” već četvrtu godinu zaredom raznim aktivnostima obilježava ovaj dan.

Podršku im je dao i predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović koji je naglasio da je današnji dan prilika da se ukaže javnosti da u našem okruženju postoje osobe sa specifičnim potrebama.

”Svi nivoi vlasti treba da obrate pažnju na njihove specifične potrebe”, kazao je Čubrilović navodeći da to mora biti zadatak institucija, nadležnih ministarstava i obrazovnih ustanova.

On je dodao da i djeci sa Daunovim sindromom i njihovim roditeljima treba ukazati pažnju, jer su to, kaže, naši mali heroji.

Na današnjoj manifestaciji “Prozor u naš svijet”, koja je održana se u Kulturnom centru Banski dvor, premijerno je izvedena i pjesma „Ljubav može sve“, autora Mladena Matovića.

Dječiji edukativni centar “Svjetlice” od 2005. godine različitim aktivnostima podstiče razvoj djece predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta.

U vršnjačku grupu su uključili i djecu koja imaju Daun sindrom te program rada proširili na rad s ovom grupom djece i njihovim roditeljima.

Aktivnosti ovog edukativnog centra se odvijaju kroz kreativne radionice za djecu predškolskog uzrasta, podršku djeci sa teškoćama u učenju, individualna i grupna savjetovanja za roditelje, radno-okupacionu terapiju za djecu sa Daun sindromom te na projektne aktivnosti.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/prozor-u-svijet-osoba-sa-daunovim-sindromom/||claudebot