Banjaluka: Nedovršeni dio hotela “Palas” godinama stoji kao ruševina u centru grada

Objavljeno: 19. 3. 2015 u 10:17h

Nedovršeni dio hotela “Palas” godinama stoji kao ruševina u centru grada, a zainteresovanih investitora koji bi ogromno zdanje konačno stavili u funkciju nema.

U Gradskoj upravi kažu da je ovaj prostor privatizovan i da grad nema učešća u tome.

“Na jednom tako udarnom mjestu imamo duže od 30 godina stanje koje je neprihvatljivo za uži izgled grada, ali postoji niz problema koji su eskalirali tokom procesa privatizacije. Niz imovinskih pitanja koja nisu bila sporna u vrijeme početka gradnje ‘Palasa’ sada je isplivao na površinu. Tamo se ne zna šta je čije, grad je spreman da učini sve što je u našoj moći, jer nam je stalo da se gradnja nastavi”, kaže gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Dodaje da sve zavisi od potencijalnih investitora, kojih zasad nema, ali da je grad spreman da ih podrži.

Ranijih godina, kako ističu u Gradskoj upravi, imali su kontakte s nekoliko investitora, ali je sve završilo samo na nastojanjima da se što prije uđe u realizaciju projekta.

I dok dio “Palasa” decenijama čeka novo ruho, građani smatraju da ovakvo stanje u centru grada predstavlja ruglo za Banjaluku, te da odudara od ostalih građevina u okolini.

“Šta reći, centar je grada ovo i takva građevina je ruglo. Svi prolaze ovuda, ima i ljudi koji dođu sa strane i čude se”, kaže mještanin Mile Pilipović, s kojim se slaže i Ratko Milanović, koji ističe da nije u redu da nezavršena građevina toliko dugo zjapi u centru grada.

Ima i onih koji smatraju da bi trebalo naći bar neko privremeno rješenje.

“Ne znamo u čemu je problem, ali bar treba naći neko privremeno rješenje. Mogle bi da budu postavljene reklame do nekog konačnog rješenja”, kazao je Dragoljub Petrović.

Javni toaleti

Izgled dograđenog dijela hotela do Trga Krajine godina je nepromijenjen. Građevina je prekrivena platnom koje je tokom vremena izblijedjelo, a na kojem se tek nazire izgled projekta kako bi trebalo u konačnosti da izgleda građevina. Uz sam objekat poredano je i nekoliko javnih toaleta.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-nedovrseni-dio-hotela-palas-godinama-stoji-kao-rusevina-u-centru-grada/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])