Proljećno obnavljanje gradskog zelenila

Objavljeno: 18. 3. 2015 u 10:20h

U Banjaluci je počelo obnavljanje zelenila u drvoredima i blokovskom zelenilu, a za uređenje zelenih površina na području Grada ove godine planirano je 1.440.000 KM.

U Ulici Zdrave Korde zasađeno je deset sadnica jasena kuglaste forme, kao zamjena za stabla koja su polomljena prošle godine na ovoj lokaciji. Nakon ovih radova, slijedi zamjenska sadnja 15 platana u Krfskoj ulici, te obnova ukrasnog grmlja na kružnim raskrsnicama.

U blokovskom zelenilu – u naseljima Centar, Borik, Bulevar, Obilićevo, Starčevica i Nova Varoš, biće izvršena obnova odnosno sadnja zamjenskih stabala i ukrasnog grmlja.

U Gradskoj upravi ističu da će biti zasađeno i 60 stabala u skladu sa lokalnim planom zaštite vazduha, kako bi se smanjilo aerozagađenje i buka.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/proljecno-obnavljanje-gradskog-zelenila/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])