Pištoljem tukao mladiće pa pucao

Objavljeno: 14. 3. 2015 u 09:10h

Policija traga za Srđanom Svjetlanovićem (24) iz Kneževa zbog sumnje da je drškom pištolja CZ-99 u glavu udario dvojicu Banjalučana, a zatim pucao u plafon pekare “Žitopeka” u banjalučkoj ulici Bana dr Todora Lazarevića.

Sve se odigralo u petak ujutro oko 3.30 časova, kada su se u pekari susreli Svjetlanović i njegov prijatelj s nekoliko momaka iz banjalučkog naselja Obilićevo. Izvor blizak istrazi je rekao da su se dvije grupe mladića prvo posvađale, pa potukle. Svjetlanović je tokom tuče drškom pištolja udario dvojicu mladića, a zatim ispalio dva hica u plafon.

“Iz sasvim bezazlenih razloga umalo da dođe do tragedije. Momci su se posvađali zbog toga ko je prije naručio hranu. Svi su bili pijani! Izbila je svađa, a u jednom trenutku je Svjetlanović izvukao pištolj i udario dvojicu momaka iz Obilićeva u glavu. Zatim je ispalio dva hica u plafon. Međutim, oštećen je i zid, pa je moguće da je ispalio hitac i u zid ili je došlo do rikošeta. Nismo sigurni da li je pucao da nekog pogodi ili je želio samo da ih zaplaši” kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da se osim za Svjetlanovićem traga i za njegovim prijateljem, takođe iz Kneževa, koji je učestvovao u tuči.

Prema riječima ovog izvora, Svjetlanović i njegovi poznanici su nakon pucnjave pobjegli u automobilu BMNj stranih registarskih oznaka.

Tuču i sukob u pekari “Žitopeka” snimile su i kamere video-nadzora, a snimke su izuzeli pripadnici policije.

“Dvojica povrijeđenih ostali su u pekari i njih je tu i zatekla policija, koja je veoma brzo stigla. U vrijeme tuče u pekari je bilo više mladića, a bilo je i drugih gostiju. Prava je sreća da nije bilo težih posljedica” rekao je izvor blizak istrazi.

Povrijeđeni mladiću su prevezeni u banjalučki Klinički centar, gdje im je ukazna pomoć.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka u petak nisu željeli da otkrivaju identitet nijednog od učesnika obračuna, niti da govore o detaljima. Iz policije je samo saopšteno da im je 13. marta u 3.30 časova prijavljeno da je nepoznati izvršilac drškom od pištolja udario u predjelu glave dvojicu muškaraca koji su se nalazili u pekari u banjalučkoj ulici Bana dr Todora Lazarevića.

Inspektor

Sukob i potezanje pištolja u pekari “Žitopeka” u centru Banjaluke nisu se desili prvi put. Prethodno je sukob zabilježen 17. oktobra 2009. godine. Tada su se u pekari sukobili Nebojša Dujaković i bivši policijski inspektor Siniša Karanović sa jedne strane i radnik obezbjeđenja agencije “Sektor” Rade Kuzmanović i Nenad Ćoragić s druge strane. U ovom sukobu teže je povrijeđen Dujaković. Karanović je u pekari izvukao pištolj, a navodno je pucao ispred pekare. Zbog toga je suspendovan. To su snimile i kamere video-nadzora.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pistoljem-tukao-mladice-pa-pucao/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])