Od 16. marta naplata putarine na dijelu autoputa Banjaluka-Gradiška

Objavljeno: 13. 3. 2015 u 18:55h

Od ponedjeljka, 16.marta, počinje naplata putarine na dijelu autoputa Gradiška-Banjaluka, a cijena će iznositi od dvije do 10 KM, u zavisnosti od kategorije vozila – potvrđeno je danas iz preduzeća “Autopotevi RS”.

U funkciji će biti otvoreni sistem naplate putarine, koji podrazumijeva jednu glavnu prilaznu rampu na autoputu, koja se nalazi u mjestu Jakupovci.

Kroz naplatnu stanicu “Jakupovci” vodi ukupno šest saobraćajnih traka, na kojima će se usluge naplaćivati standardnim, odnosno blagajničkim i elektronskim načinom naplate putarine.

Korisnici usluga putarinu će moćo da plaćaju u važećoj domaćoj valuti, odnosno KM, kao i u evrima, gotovinskim plaćanjem, pretplatom i bankovnim karticama.

Iz “Autoputeva RS” dodaju da će, po završetku autoputa Banjaluka-Doboj i spajanjem na autoputu Gradiška-Banjaluka, otvoreni sistem biti zamjenjen zatvorenim, tako da će naplatne rampe biti postavljene na svim prilazima autoputu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/od-16-marta-naplata-putarine-na-dijelu-autoputa-banjaluka-gradiska/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])