Nestao ugovor o privatizaciji robne kuće “Boska”

Objavljeno: 11. 3. 2015 u 10:47h

U Ministarstvu trgovine RS danima traže ugovor o privatizaciji robne kuće “Boska”, nezvanično je potvrđeno ATV-u u Vladi Srpske.

Službenici prevrću sve ladice, preturaju po registratorima jer koga god da pitaju niko ne zna gdje je nestala dokumentacija o prodaji robne kuće, prenosi Alternativna televizija.

Opštu uzbunu podigao je i ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković, koji se i sam se uključio u potragu, ali bez uspjeha. Da se originalnim papirima gubi svaki trag požalio se nedavno i drugim ministrima.

Sada u Vladi svi traže ugovor o “Boski” koji je, prije šest godina, potpisao sam Gluhaković, još dok je prvi put obavljao ministarsku funkciju. I tada je podvukao da su ugovorom zadovoljeni glavni zahtjevi Vlade.

“Vlada Republike Srpske ovim ugovorom sigurno je postigla ono što je traženo od nje – da zaštiti 254 radnika što nam je prvi cilj”, rekao je tada Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma u Vladi RS.

Priča o radnicima Boske odavno je završena, ali je privatizacioni ugovor i danas ostao misterija – pogotovo nakon što su, u međuvremenu, protiv Dragana Đurića i Miroslava Miškovića u Srbiji pokrenuti postupci pred nadležnim sudovima. Zbog nestalog ugovora, u Vladi Srpske je, kako ATV nezvanično saznaje, pokrenuta i interna istraga.

Gdje su završili trenutno najtraženiji vladini papiri nadležni ispituju sve redom.

Od Predraga Gluhakovića danas je bilo nemoguće dobiti komentar jer se čitav dan nije javljao na telefon. Kako Atv saznaje, planira čak i da obavijesti policiju da istraži čitav slučaj.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nestao-ugovor-o-privatizaciji-robne-kuce-boska/||claudebot