Zeleno svjetlo u ulici Olimpijskih pobjednika za praznu livadu

Objavljeno: 7. 3. 2015 u 15:17h

Semafor na raskrsnici ulice Olimpijskih pobjednika i Bulevara Srpske vojske godinama uredno usmjerava saobraćaj u svim pravcima iako jedan krak vodi na prazno, ali čuveno banjalučko polje.

Semafor čeka neimare da izgrade krak saobraćajnice koja vodi ka budućem integralnom sportskom centru, čija je izgradnja “u magli”. Na tom mjestu najčešće se primijeti i poneki pokvareni automobil koji se obično parkira na asfaltno proširenje buduće ulice.

U Gradskoj upravi su kratko obrazložili da je raskrsnica završena, ali nije urađena jedna saobraćajnica.

“Ona će biti izgrađena prilikom izgradnje sportsko-rekreativnog centra koji je planiran na toj lokaciji”, rekli su u Gradskoj upravi.

Isto tako, nisu precizirali kada bi mogla početi izgradnja planiranog objekta.

Primjer ove raskrsnice nije usamljen. Prema riječima predsjednika Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja RS Milenka Jaćimovića, od ukupne mreže saobraćajnica na teritoriji grada oko 10 odsto nije završeno.

“Jedan od decenijskih primjera je i nedovršen istočni tranzit na raskrsnici koju obuhvata ulicu Majke Jugovića, zatim na Obilićevu, gdje se okreće autobus na liniji broj 10”, kazao je Jaćimović.

Dodao je da je razlika između planskih dokumenata i situacije na terenu dosta uticala na ovaj problem.

“Problem su regulacioni planovi koji predvide jedno rješenje, a onda zbog imovinsko-pravnih odnosa ili nedostatka novca projekti ostanu nezavršeni godinama pa i više od decenije”, naveo je Jaćimović za Glas Srpske.

Sanja Jungić je rekla da vozači uglavnom koriste taj dio raskrsnice za okretanje i parkiranje pošto se u blizini nalazi park za pse.

“Neobično je, pa pomalo i smiješno da semafor radi. Možda bi na nekom drugom mjestu imao veću funkcionalnost, međutim, možda je dobro da je ovdje ako neko slučajno skrene na zelenu površinu čuvenog banjalučkog polja”, rekla je Jungićeva.

Ulica

Izgradnja ulice Olimpijskih pobjednika počela je u julu 2006. godine, a uloženo je nešto više od 1,8 miliona maraka. Puštena je u funkciju u oktobru 2007. godine i spaja ulicu Dr Mladena Stojanovića sa istočnim tranzitom. Njena dužina je 720 metara, a širina blizu 11 metara. Postavljena su i tri semafora.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/zeleno-svjetlo-u-ulici-olimpijskih-pobjednika-za-praznu-livadu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])