Banjaluka: Traže još linija za Motike

Objavljeno: 6. 3. 2015 u 11:18h

Mještani MZ Motike borbu za uvođenje dodatnih autobuskih linija vode godinama, a posljednji zahtjev Gradskoj upravi uputili su početkom februara, na koji, kako kažu u Savjetu MZ, odgovor još nisu dobili.

Putnici koji svakodnevno putuju autobusom 13P “Pavlović tursa”, koji saobraća od Obilićeva, preko Rakovca pa do kraja Motika, kažu da je postojeći broj linija nedovoljan, te da su autobusi pretrpani i zagušljivi.

Napominju da do Petrićevca imaju dvije linije koje saobraćaju na svakih 15 minuta.

“Iz moje kuće svakodnevno nas putuje četvoro, to su četiri mjesečne. Prva linija je u 5.50, zbog čega dosta ljudi kasni na posao. Vikendom polasci idu na svaka dva sata. Posebno je teško putovati djeci jer ako zakasne na jedan polazak čekaju sat vremena sljedeći autobus”, kaže putnica Snježana Knežević.

Dodaje da ima mještana koji svaki dan idu do table Petrićevac odakle imaju prvi autobus u 5.30, jer na posao ne mogu stići u šest časova ako koriste liniju iz Motika.

U Savjetu MZ kažu da su Skupštini uputili dopis kako bi odobrili podsticaje za prevoznike kako bi mogli povećati broj linija.

“Ima četiri godine kako upućujemo zahtjeve, a sada smo se obratili i Skupštini. Brojanje putnika je bilo zadnji put krajem 2011. godine. Značio bi nam produžetak i linije koja ide do Petrićevca”, rekao je Darko Todić, predsjednik Savjeta MZ Motike.

U “Pavlović tursu” su nam rekli da je nedavno bilo brojanje putnika i da ih nema dovoljno da bi se uvelo još linija.

“Samo vozimo po redu vožnje, to je do Gradske uprave. Nedavno su brojali putnike i svaki dan ih je sve manje ne samo na toj liniji, već i na svim drugima”, rekao je Radenko Pavlović, direktor “Pavlović tursa”.

Odgovor iz Gradske uprave danas nismo uspjeli dobiti.

Traže brojanje putnika

Mještani su u dopisu koji su uputili Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja tražili ponovno brojanje putnika u svim autobusima Rakovac – Motike, radnim danima i nedjeljom, i to u prisustvu članova Savjeta MZ Motike. Kao primjer prigradske linije naveli su polaske za Bistricu koja, iako spada u mrežu linija prigradskog saobraćaja, saobraća na svakih pola sata.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-traze-jos-linija-za-motike/||claudebot