Banjaluka: Bogata ponuda poklona za 8. mart

Objavljeno: 6. 3. 2015 u 10:41h

Osmomartovska euforija, uprkos besparici, uveliko je zavladala banjalučkim tržnim centrima, cvjećarama, parfimerijama, ugostiteljskim lokalima kao i među uličnim prodavcima.

Na Trgu Krajine postavljeno je dvadesetak tezgi na kojima je ponuđena razna roba, od tekstila preko posuđa do ukrasnih figura i nakita.

Prodavci kažu da je prodaja slaba, ali se nadaju da će narednih dana promet biti bolji, posebno uoči samog praznika Dana žena.

“Pored igračaka i plišanih srca sa različitim natpisima, koji se najčešće kupuju za 8. mart, u ponudi imamo nakit i razne ukrase. Cijene su prihvatljive, od pet do 20 KM”, rekla je prodavačica Vesna Janković.

Dodala je da će cvijeće i cvjetni aranžmani biti ponuđeni pred sami 8. mart, jer je još rano da ga iznose.

U banjalučkim ugostiteljskim objektima rekli su da je za proslavu Dana žena već pripremljen bogat program, kao i da će cijene biti povoljne.

“Povodom proslave Dana žena imaćemo muziku uživo u petak, subotu i nedjelju. Rezervacije za proslavu se ne plaćaju, jedino konzumacija hrane i pića i to po ustaljenim cijenama”, rekao je šef jednog od banjalučkih restorana  Draško Dakić.

Proslava 8. marta, uz razna iznenađenja, biće organizovana i u kafićima.

“Imaćemo muziku uživo, a pripadnice ljepšeg pola u našem ugostiteljskom objektu će, pored prigodnih poklona, imati i gratis piće. Slobodnih mjesta ostalo je veoma malo”, rekao je konobar u jednom od kafića Rajko Tankosić.

U mnogim prodavnicama kozmetičkih proizvoda uveli su dodatne popuste povodom 8. marta – Dana žena.

“Za neke naše proizvode spustili smo cijene od 30 do 50 odsto kako bismo ženama uljepšali ovaj praznik”, rekli su u jednoj od prodavnica kozmetike u Banjaluci.

Zbog učestalih poziva predstavnika privrednih subjekata povodom 8. marta Gradska uprava podsjeća da je na snagu stupila odluka o izmjeni i dopuni odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada.

“Ovom odlukom predviđeno je da neradnim danom, odnosno nedjeljom od osam do 16 časova mogu da rade sva pravna lica i preduzetnici koji obavljaju gore navedene djelatnosti. Izmjena podrazumijeva da ovi subjekti mogu raditi i drugog dana republičkog praznika kao nedjeljom, s tim da se poštuju prava radnika u skladu za zakonom”, rekli su u Gradskoj upravi.

Proslava

Banjalučanka Jelena Pašić istakla je da će Dan žena proslaviti sa suprugom u jednom od restorana.

“Svake godine za ovaj praznik muž me izvede negdje na večeru. Još nismo odabrali koji će to restoran biti, ali vjerujem da su svi pripremili bogat meni kako bi ženama uljepšali ovaj dan”, naglasila je Pašićeva.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-bogata-ponuda-poklona-za-8-mart/||claudebot