Banjalučani u grču zbog poskupljenja (Video)

Objavljeno: 3. 3. 2015 u 16:46h

Tradicionalnu kafu sa gradonačelnikom nisu zasjenila poskupljenja komunalija, bar on tako kaže.

Stanovnicima Banjaluke, nezaposlenost je i dalje problem broj jedan. Damir Dakić, u šestoj deceniji, tužio je poslodavca i parnicu, kako tvrdi, dobio, ali ne i staro radno mjesto. Po pomoć je došao kod gradonačelnika.

“Od firme sam dobio otkaz prije dvije godine, dobio sam na sudu kad me uhapsilo, vratilo me na posao. Dala mi je gospođa direktorica otkaz, pa sam tužio firmu, pa sam dobio na osnovnom sudu firmu i dvije godine čekam u kući i ne znam kuda ću da hranim pet članova porodice”, priča Damir Dakić.

Komentara na poskupljenja, ipak, nije nedostajalo. Banjalučani u grču isčekuju kraj marta i račune po novom obračunu.

“Poskupljenje komunalija, to je zlo. Ja ne radim, supruga u mene radi nema plate, sin ovaj jedan isto radi nema plate. Šta da vam kažem, ja godinama ne radim”, žali se Mile Petrušić.

Gradonačelnik je pred kamerama još jednom obrazložio razloge za poskupljenje komunalija.

“Moramo se opredijeliti šta želimo. Hoćemo li da imamo uređeno naselje, hoćemo li da imamo odvezeno smeće ispred svojih ulaza ili to želimo da gomilamo ili da ga vozimo jednom sedmično ili pet puta sedmično ili u mjesec dana jednom. To je stvar opredjeljenja. Ja mislim da ovo nije prevelik namet upravo zbog toga što smo sve izabalansirali i godinama držali pod kontrolom”, rekao je za ATV gradonačelnik Gavranović.

Uprkos obrazloženju, čini se da bi, do sljedećeg druženja sa gradonačelnikom, veći iznosi na računima, sa trona mogli da skinu čak i nezaposlenost.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucani-u-grcu-zbog-poskupljenja-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])