“Zelena nedjelja” u Banjaluci

Objavljeno: 1. 3. 2015 u 16:19h

U Banjaluci je danas u okviru manifestacije “Zelena nedjelja”, u organizaciji banjalučke fondacije “Fabrika radosti”, održano predavanje o organskoj proizvodnji.

Direktor ove fondacije Vojin Kopuz rekao je Srni da je tokom predavanja ukazano na problematiku organske proizvodnje, njenu perspektivu i tendencije u svijetu, a okupljeni su nakon toga učestvovali u diskusiji.

On je istakao da je cilj ove manifestacije, koja je pokrenuta početkom godine i održava se prve nedjelje u mjesecu, direktno povezivanje potrošača i proizvođača zdrave hrane i drugih životnih potrepština, te izgradnja međusobnog povjerenja.

Kopuz je pozvao sve proizvođače organske hrane da oforme svoju banku sjemenja, da bi uzgojili zdrave plodove.

“Cilj nam je da inspirišemo građane da malo više razmišljaju o tome šta jedu”, dodao je Kopuz.

Ova manifestacija pokrenuta je u okviru obilježavanja Međunarodne godine tla, a skup je održan u starom zanatskom centru “Veselin Masleša” u Banjaluci.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/zelena-nedjelja-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])