Ako ste bili poplavljeni, imate pravo na pomoć

Objavljeno: 1. 3. 2015 u 12:08h

Raspisan je javni poziv, u okviru Programa EU za oporavak od poplava, za dodjelu pomoći fizičkim licima sa područja Banjaluke, Prijedora, Doboja, Šamca, Brčkog, Maglaja, Odžaka, Domaljevca-Šamca, Orašja i Tuzle koja su u sektoru poljoprivrede i proizvodnje hrane pretrpjela materijalnu štetu izazvanu poplavama u maju 2014. godine.

Sredstva se dodjeljuju za nabavku sitne stoke, sadnog materijala, plastenika do 100 metara kvadratnih, mehanizacije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju. Visina pomoći iznosi od 500 KM do 3.000 KM po fizičkom licu/domaćinstvu.

Prijavu za učešće u aktivnostima projekta EU Programa za oporavak od poplava mogu podnijeti lica u stanju socijalne potrebe koja su se bavila poljoprivrednom proizvodnjom, osobe sa više od 80 odsto invalidnosti (neratni invalidi i civilne žrtve rata) i ratni vojni invalidi prve i druge kategorije, te lica koji su usvojioci ili staratelji, navodi se u smjernicama za podnošenje prijave koje su objavljene na sajtu grada Banjaluka.

Prijave mogu podnijeti i lica u nepovoljnom socijalnom položaju koji su korisnici stalne novčane pomoći, porodica bez redovnih mjesečnih primanja, porodice s djecom školskog i predškolskog uzrasta ukoliko su primanja po članu porodice ispod 150 KM mjesečno i porodice koje u domaćinstvu imaju člana ili članove koje zahtijevaju posebnu ljekarsku brigu.

U smjernicama za podnošenje prijave navodi se da je rok za podnošenje 12. mart, a fizička lica sa područja Banjaluke koja ispunjavaju uslove prijave mogu da podnesu u Kancelariji Razvojnog programa UN u Banjaluci ili na mejl [email protected].

Smjernice za podnošenje prijave i prijavni obrazac pogledajte OVDJE.

Iz Gradske uprave Banjaluka navode da zainteresovani građani koji su pretrpjeli materijalnu štetu u poplavama u maju prošle godine, a koji su se bavili poljoprivrednom proizvodnjom obrasce za prijavu mogu preuzeti i u mjesnoj zajednici i u Vatrogasnom domu, preko puta Centra javne bezbjednosti Banjaluka, javlja Mondo.

Stručnu pomoć zainteresovanim licima, kako navode iz Gradske uprave, pružaće Tim imenovan rješenjem gradonačelnika Banjaluke, od 2. do 12. marta od 8.00 do 16.00 časova, u sali Vatrogasnog doma ili na broj telefona 051/233-910.

Izvor: Mondo.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ako-ste-bili-poplavljeni-imate-pravo-na-pomoc/||claudebot