Gdje za Novu i koliko to košta?

Objavljeno: 8. 12. 2014 u 11:26h

Za tri sedmice čeka nas “najluđa noć u godini”. Bilo da ste umorni od uvijek istih aranžmana i opcija, ili entuzijastični da dočekate Novu godinu, sigurni smo da već razmišljate o tome šta ćete da radite tu noć.

2015

Koliko novca je potrebno da otputujete negdje, a koliko treba da izdvojite ako odlučite da ostanete u svom gradu i zabavite se u nekom od kafića, klubova, ili na javnom dočeku.

Banjalučani biraju evropske metropole

I u banjalučkim turističkim agencijama pripremili su bogate aranžmane za proslavu najluđe noći, a izdvajaju se ponude za Azurnu obalu, Milano, Bratislavu, Temišvar, kao i za destinacije u Srbiji i Crnoj Gori.

U agenciji “Kompas turs” rekli su za MONDO da su Banjalučani najviše zainteresovani za putovanje u rumunski grad Temišvar, poznat po nazivima “Grad trgova”, “Mali Beč” i “Grad parkova i ruža”.

Za doček 2015. godine u nekadašnjem gradu habzburškog carstva potrebno je izdvojiti 289 konvertibilnih maraka po osobi, a cijena trodnevnog aranžmana uključuje prevoz turističkim autobusom, smještaj u hotelu sa 4 ili 5 zvjezdica na bazi dva noćenja sa doručkom, usluge vodiča i pratioca putovanja. Polazak je iz Banjaluke 30. decembra tekuće godine, a povratak 2. januara 2015. godine.

Višnja Račić iz ove agencije potvrdila nam je da “Kompas turs” građanima nudi mogućnost plaćanja na rate, kao i organizaciju avio-putovanja sa polascima iz Beograda i Zagreba.

ss

Agencija “Unis turs” za doček 2015. godine takođe je pripremila više aranžama, a u svojoj ponudi izdvajaju Azurnu obalu, Budvu i aranžman iznenađanja, ili kako su ga nazvali – trodnevni “put u nepoznatom pravcu” u Srbiji.

Petodnevno putovanje na Azurnu obalu obuhvata obilazak Nice, Kana, Đenove, Verone i Trsta, a proslava najluđe noći je predviđena u Nici na Trgu Masena. Cijena aranžmana iznosi 489 KM po osobi, a obuhvata dva noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvjezdice u Nici, jedno noćenje sa doručkom u okolini Verone, prevoz visoko-turističkim autosbusom i usluge vodiča i predstavnika agencije. Polazak je 30. decembra sa stare autobuske stanice, a dolazak u Banjaluku je predviđen u subotu, 3. januara, u kasnim večernjim časovima.

Jadran popularan i zimi

Za one koji najluđu noć žele provesti na Jadranskom primorju cijena četvorodnevnog aranžmana iznosi 199 KM, a svečani doček Nove godine je u Budvi na platou ispred Starog grada.

“Građani su najviše pokazali interesovanja za navedena putovanja, a aranžmane je moguće platiti u ratama uz dodatnu dokumentaciju, kao što su potvrda o stalnom zaposlenju i ovjerenu administrativnu zabranu”, rekla nam je Jelena Šobot iz službe prodaje “Unis tursa”.

Jasminka Andrić, rukovodilac prodaje u Zepter Passportu, potvrdila je za MONDO da su građani najviše interesovanja pokazali za putovanje u Toskanu i Prag. U ovoj banjalučkoj agenciji moguće je rezervisati novogodišnje aranžmane za proslavu u Budvi i Budimpešti. Cijene se kreću od 189 do 429 KM, u zavisnosti od izabrane destinacije.

Klubovi: Za novogodišnju noć u Banjaluci od 20 do 70 KM

Ako ste odlučili da najluđu noć provedete u nekom od banjalučkih lokala ili klubova, za to će vam biti potrebno od 20 do 70 KM. Za vas smo izdvojili poznatije klubove i kafiće koji su objavili novogodišnju ponudu. U većini lokala za dobru zabavu pobrinuće se lokalni DJ-evi, trubači i hostese, a u cijenu su uračunata pića dobrodošlice i hrana.

ss2

U klubu “Tamaris” goste će zabavljati srpska pop pjevačica Goca Tržan. Cijena ulaznice za muškarce je 70 KM, a za dame 55 KM. U cijenu je uključena konzumacija pića i hrane.

Ako ste ljubitelji trubača onda je pravo mjesto za vas diskoteka “Metal” jer će vas njihov zvuk uvesti u 2015. godinu. Osim trubača, u “Metalu” će nastupiti i brojni lokalni DJ-evi. Cijena (muškarci 50 KM, žene 40 KM) uključuje neograničenu konzumacija jela i pića, kao i organizovane nagradne igre. Ako možda želite poseban tretman moraćete da izdvojite 70 KM.

U Klubu studenata Banjaluka u novogodišnju noć će vas uvesti regionalno poznati bend Š.T.R.A.J.K. Djevojke za ovaj provod treba da izdvoje 35 KM, a muškarci 45 KM.

“Dočekajte Novu godinu sa stilom” poručuju iz kluba “Opium”, a stil podrazumijeva vrhunski provod uz DJ-eve, maksimalnu uslugu tokom čitave večeri, bogat švedski sto, piće dobrodošlice, nagrade, seksi Deda Mrazicu…Cijena za dame je 30KM, a za gospodu 10 KM više.

Novogodišnji doček biće organizovan i u dobro poznatim banjalučkim pabovima. U Mac Tire pabu za 30 KM možete se provesti uz DJ-eve i bend Lady D , dok će u KSET-u nastupiti Sunrise bend i DJ Kawiar Mangueira. Cijena 20 KM. U oba paba u cijenu je uključena hrana.

Mnogi gradski klubovi i kafei još uvijek nisu objavili novogodišnju ponudu, a mnoga mjesta neće naplaćivati ulaz. Jedno od njih je i klub Boom Boom Room.

U banjalučkom restoranu “Integra” Novu godinu možete dočekati uz  svečanu večeru, a za dobar provod pobrinuće se Ana Kokić i Bojan Čikić. Cijena je 85 KM.

“Mala stanica” neće organizovati doček 2015. godine, ali ima tradicionalnu prvojanuarsku žurku uz DJ-eve i barsku atmosferu”, rekao nam je za MONDO menadžer ovog restorana.

Hotel “Hajdučke vode” na planini Borja kod Teslića organizuje doček najluđe noći uz Bingo bend iz Banjaluke. Doček košta 60 KM, a u cijenu je uključena večera i jedno piće.

Planine i izletišta

U etnoselu “Stanišići” kod Bijeljine doček Nove godine biće organizovan u svečanom salonu “Moskva”, kao i u restoranu “Konoba Stanišić”. Cijena dočeka iznosi 80 KM po osobi, a u paket je uključena svečana večera, jedno piće i kafa. U svečanom salonu goste će zabavljati bend “Rio Grande”, a bend “Kazablanka” u “Konobi”.

Svečani doček nudi nudi i hotel Monument na Mrakovici, a svečana večera, uz živu muziku košta 55 KM.

Etnoselo “Kotromanićevo” kod Doboja nudi provod po cijeni od 49 KM, a kupljena karta uključuje tri besplatna pića i tombolu. Goste u najluđoj noći zabavljaće “Brano Živković i Macho Band”.

ss3

U hotelu “Vučko” na Jahorini doček Nove godine za goste hotela košta 160 KM po osobi, dok vanhotelski gosti moraju izdvojiti 200 KM, a djeca od 6 do 12 godina plaćaju pola cijene. Goste u najluđoj noći zabavljaće “Vivo” bend iz Beograda.

Hotel “Termag” na Jahorini organizuje provod uz “Beogradski akustični bend” u banket sali za goste i u restoranu “Konoba” uz “Urbano bend”, za one koji nisu rezervisali smještaj. Ako ste rezervisali sobu, cijena dočeka u banket sali je 160 KM, a u “Konobi” se cijena kreće od 80 do 140 KM, u zavisnosti od mjesta koje izaberete.

Iz hotela “Lavina” na Jahorini kažu da je zbog mogućih gužvi provod organizovan samo za goste koji su već uplatili smještaj. Doček 2015. godine u tom hotelu košta 140 KM, uz “Blah blah band” iz Beograda.

U hotelu “Blanca” na Vlašiću nude aranžman od četiri noćenja na bazi polupansiona, od 30. decembra do 3. januara, koji košta oko 1.840 KM, pri čemu djeca do 9 godina imaju besplatan boravak. Goste će u najluđoj noći zabavljati bend iz Banjaluke, a mjesta za provod za sada ima dovoljno u ski baru, po cijeni od 70 KM po osobi.

Aranžman od tri noćenja, u periodu od 30. decembra do 2. janura na bazi polupansiona, u hotelu “Pahuljica” na Vlašiću koštaće vas 590 KM, a u paket je uključena proslava Nove godine i repriza, kao i piće i korišćenje ostalih sadržaja hotela. Cijena samog provoda uz muziku uživo u restoranu košta 120 KM, a 60 KM u ski baru, gdje je će goste u naluđoj noći zabavljati DJ.

Doček Nove godine u hotelu “Maršal” na Bjelašnici košta 100 KM bez smještaja, a za muzički ugođaj je zadužen Abid Sakalaš. U cijenu je uračunata muzika uživo, piće dobrodošlice i nagradna igra, a isti program planiran je za reprizu Nove godine i 2. januar, po nešto nižim cijenama.

U hotelu “Han” na Bjelašnici za novogodišnje veče pjevaće Armin Muzaferija, a provod košta 50 KM. U hotelu “Han” ne služi se alkohol, jer je riječ o halal hotelu.

Šta god da odlučite, ne zaboravite da je dobro društvo suština dobre zabave!

Izvor: mondo.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gdje-za-novu-i-koliko-to-kosta/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])